Zaken Direct
Image default
Financiële diensten

Verzekerd zijn tegen niet-betalende klanten

Wanneer je als ondernemer aan de slag gaat, dan wil je er zeker van zijn dat je een goede pool aan klanten kunt opbouwen. Wel brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het altijd fijn om dit te kunnen beperken met de hulp van een kredietverzekeraar. Die kan je een verzekering bieden die schade die door niet-betalende klanten wordt aangericht dekt. Zo kan je er altijd zeker van zijn dat je gewoon verder kunt met ondernemen.

Weten met wie je kunt werken

Om minder gevaar te lopen dat niet-betaalde facturen je in problemen gaan brengen, is het belangrijk om dit een stap voor te zijn. Dat kan door daar de juiste tools voor te gebruiken. De kredietwaardigheid checken van een afnemer is een belangrijke zaak hierin. Het helpt je om er zeker van te zijn dat je met iemand werkt die in staat is om de betalingsverplichtingen na te komen.

Inzichten in de situatie krijgen

Het kiezen voor de verzekering en de mogelijkheid om de tools te gebruiken levert veel op. De verzekeraar waar je mee werkt zal aan de hand van een rekenmodel goed kunnen inschatten hoe een bedrijf ervoor staat. Daarbij wordt naar verschillende variabelen gekeken. Daardoor kan je dit ook voor iedere afnemer afzonderlijk doen. Dit is belangrijk, want zo weet je precies waar je wel en niet een verzekering voor nodig hebt. Dit maakt het ook wel zo gemakkelijk.

Wat speelt zoal mee?

Wat zijn dan de factoren die van invloed kunnen zijn op de kredietwaardigheid? Dat kan bijvoorbeeld het land van vestiging zijn. In elk land gelden weer andere normen en waarden. Daarnaast speelt ook de sector waarin jij actief bent een rol. Maar ook de sector waarin de afnemer actief is. Ook zijn financiële gegevens van het afzonderlijke bedrijf natuurlijk heel belangrijk. Al deze zaken samen geven een goed beeld.