Zaken Direct
Image default
Lucht- en ruimtevaart en defensie

Welke beveiligingen zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten beveiliging. Het is wel erg fijn dat er zoveel verschillende beveiligingen zijn. Dankzij beveiliging voelen we ons iets veiliger en dat is erg belangrijk. 

Er bestaan dan ook veel bedrijven die verschillende diensten en mensen aanbieden die verschillende gebieden, gebouwen en mensen kunnen beschermen. Deze mensen zijn erg goed getraind en dat is maar goed ook. Vraag goed na bij een bedrijf welke diensten zij aanbieden en hoe dat precies in z’n werking gaat. In deze blog wordt er uitgelegd welke diensten er zijn als het gaat om beveiliging en waar je op moet letten. 

Persoonsbeveiliging

Een dienst waar veel gebruik van wordt gemaakt is persoonsbeveiliging. Door de verandering van de samenleving en omgeving, zijn zaken zoals bedreiging of afpersing een steeds meer voorkomende zaak. Dit kan ook overal gebeuren, of dat het nu een evenement is of op straat. Vaak wordt er persoonsbeveiliging ingehuurd wanneer er iemand beveiliging nodig heeft. Dit geldt dan voornamelijk voor mensen die bekend zijn en die dus extra beveiliging nodig hebben. Bekende mensen zoals Harry Styles hebben bijvoorbeeld deze persoonsbeveiliging nodig. Deze mensen hebben veel fans, die soms nog wel eens agressief kunnen worden of ineens op het podium springen omdat ze graag hun idool willen aanraken. Tijdens dit soort gebeurtenissen kan een beveiliger inspringen om de persoon te beveiligen. 

Observatie

Observeren is het waarnemen van een persoon en/of omgeving en het beschrijven van wat je ziet. Dit kan om verschillende dingen gaan. Je kan bijvoorbeeld een ruimte observeren, maar ook een bepaald persoon en/of houdingen. Deze persoon praat dan ook met anderen via zijn oortje, om de anderen op de hoogte te houden van wat er gebeurt. Zo blijft het personeel in de ruimte minimaal, maar als er iets gebeurt dan kunnen de anderen snel ingrijpen. 

Bij gestructureerd observeren heeft de persoon die observeert een vooraf vastgesteld doel voor ogen. In dit geval zal veiligheid voorop staan. Er zijn dan ook verschillende methodes om te observeren en dit zal wellicht voor elke beveiliger of bedrijf anders zijn. Observeren kan dan ook vanuit verschillende plekken. Het kan in een ruimte zelf zijn maar ook bijvoorbeeld in de auto. 

Objectbeveiliging

Een andere vorm van beveiliging is objectbeveiliging. Met objectbeveiliging kan je diefstal voorkomen. Bij objectbeveiliging kan het gaan om terreinen, gebouwen en/of specifieke voorwerpen. Deze manier van beveiligen kan op elk moment van de dag belangrijk zijn en daarom is het ook mogelijk dat er 24/7 beveiligd wordt. Dit is dan ook zeker mogelijk bij veel bedrijven. Vraag na bij een beveiligd bedrijf waar zij gespecialiseerd in zijn en wat zij kunnen betekenen voor jou op basis van je eisen en wensen, lees ook meer op de website

 

Evenementbeveiliging

Waar vrijwel altijd beveiliging nodig is, zijn evenementen. Tijdens evenementen kan het ook voorkomen dat mensen stiekem naar binnen proberen te komen of dat ze wellicht stiekem alcohol naar binnen meenemen, wanneer dit niet mag. Om zo iemand dan toch van het terrein te verwijderen is er soms een beveiliger nodig. Vaak kunnen de beveiligers ook in kostuum gaan of in normale kleding. Dit doen ze zodat de beveiligers geblend zijn met het publiek. De sfeer is ook erg belangrijk op een evenement en op deze manier kan de sfeer niet verstoord worden. 

Bij evenementbeveiliging staat gastvrijheid voorop, omdat de evenement organisatoren willen dat iedereen het naar hun zin heeft en dat dus ook de beveiligers met respect met hun gasten omgaat. 

 

https://secretsecurityservice.nl/