Zaken Direct
Image default
Financiële diensten

Doe jij al aan beleggen?

Beleggen heeft in de afgelopen jaren een toenemende populariteit gezien. Steeds meer mensen zijn bezig met investeren om een passief inkomen te verkrijgen. Met name sinds de corona crisis is beleggen voor veel mensen in beeld gekomen. Het kan namelijk makkelijk vanuit huis en kan in veel verschillende vormen. Beleggen kan onder andere in crypto, obligaties, materialen, of in de vorm van aandelen kopen bij een bedrijf. Tegenwoordig doet de helft van mensen in de leeftijdscategorie van 18 jaar tot 30 jaar aan minstens een van deze vormen van beleggen. Voordelen hiervan zijn dat je zelf de keuzes kan maken waar je wel waar je niet in investeert. Je maakt zelf je eigen afwegingen en draagt dan ook je eigen verantwoordelijkheid hiervoor. Het nadeel daarvan is dat je bij verlies van je investering ook zelf daar verantwoordelijk voor bent. Daarom is het erg belangrijk dat je weet waar je in moet beleggen en wat je er van kan verwachten. Als je begint met beleggen is het verstandig om te beginnen met een relatief veilige optie. Misschien is het daarom iets voor jou om te gaan beleggen in zilver.

Zilver als grondstof of handelsmiddel

Kies voor iets wat niet heel veel risico bevat, zoals edelmetalen. Edelmetalen zoals zilver zijn een relatief veilige optie omdat ze goed hun waarde kunnen behouden. Hierdoor raak je je investering niet snel kwijt. Dit is omdat de vraag naar zilver enorm is gestegen in de afgelopen jaren, het heeft dus potentie voor hoge rendementen. Zilver is een schaarse grondstof, waardoor de prijs verwacht is te stijgen zolang er geen nieuwe zilvervoorraden gevonden zullen worden. De prijs is flexibel waardoor de prijs op de korte termijn redelijke schommelingen kan ondervinden. Maar op de lange termijn is er een stijgende lijn in de zilverprijs. Deze is de afgelopen 20 jaar met gemiddeld 9% per jaar gestegen.

Beginnend belegger

Beleggen is blijft zijn risico’s behouden, zelfs met het investeren in relatief veilige opties. Het is daarom altijd belangrijk om je te verdiepen in het onderwerp in het algemeen en specifiek voor waar je in gaat investeren. Het vraagt veel kennis en kan daarom veel tijd kosten als je niet goed weet waar je mee bezig bent. Je kan je hierin wel ontwikkelen waardoor je een makkelijk passief inkomen kan verdienen door middel beleggen. Je hebt namelijk veel vrijheid in het opbouwen en samenstellen van je eigen portefeuille. Dus, ga jij ook mee doen met de trend?

https://www.doijerkalff.nl/