Zaken Direct
Image default
Auto-industrie

Drie manieren om een nieuwe auto te betalen

Drie manieren om een nieuwe auto te betalen

Rondrijden in de mooie auto waar je al enige tijd in wilde rijden. Of het nou fijne familieauto is, een snelle sportauto of een kleine(re) tweede auto; het betalen van een auto kost ineens veel geld. Terwijl er tegenwoordig ook verschillende manieren zijn om een auto in meerdere keren af te betalen. Er zijn dus verschillende alternatieven mogelijk bij het aanschaffen van een auto. Om een paar opties duidelijk op een rijtje te zetten, zijn hieronder 3 tips te lezen voor het betalen van een nieuwe auto.

 

Optie 1: Leasen

Het is sinds een aantal jaar een veel voorkomende manier om een auto te betalen: leasen. Op deze manier ‘huur’ je als het ware de auto. De auto is dan van het bedrijf waar jij de auto leaset, maar jij mag erin rijden. Wanneer het leasecontract is afgesloten, lever je de ‘gehuurde’ auto weer in. Een voordeel van het leasen van een auto is dat je vaak een vrij nieuwe auto rijdt. Daarbij hoef je vaak niet te betalen voor onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Dit komt omdat dit meestal verrekend is in de ‘huurprijs’.

 

Optie 2: Maandelijks afbetalen

 Het maandelijks afbetalen van een auto wordt ook wel ‘financial lease’ genoemd. Je leent als het ware het bedrag van de auto en betaalt dit dan in maanden af. Het verschil met normaal leasen is dat zodra je het bedrag hebt afbetaald, de auto van jou is. Een voordeel is dat je bijna per direct over de auto beschikt wanneer je een contract afsluit. Daarnaast weet je wat je per maand kwijt bent aan de auto, dus houd je je financiële overzicht duidelijk en op orde. Veel zzp’ers kiezen voor het maandelijks afbetalen van een auto. Voor hen is het een voordeel dat de nieuwe auto niet direct een grote uitgave is. 

 

Optie 3: Maandelijks afbetalen

Wanneer je een langere periode belegt in bitcoins, kan het voorkomen dat je crypto veel waard is geworden. Sommige autodealers accepteren bitcoins bij het aanschaffen van een auto. Je betaalt dan dus met de waarde van je crypto.

 

Verschillende manieren

Er zijn dus verschillende manieren om een auto te bekostigen. Ga jij voor het leasen van een auto? Of kies je liever voor het maandelijks afbetalen van je auto zodat die straks gewoon van jou is? Wellicht wil je een btc kopen om straks een auto er mee te betalen. Daarvoor zijn verschillende opties mogelijk, misschien past Anycoindirect bij jou. Veilige kilometers!