Zaken Direct
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe ondernemers de principes van de circulaire economie kunnen toepassen

Het is steeds belangrijker dat ondernemers de principes van circulaire economie toepassen bij het runnen van hun bedrijven. Circulaire economie stelt dat grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt, waardoor energieverspilling en kostenbesparingen kunnen worden gehaald. Het vraagt ​​om een veranderende mentaliteit als het gaat om energieverbruik, het voorkomen van verspilling en het herstellen of recyclen van materialen. Hieronder leggen we uit hoe ondernemers de circulaire economie kunnen toepassen in hun bedrijfsvoering.

Het toepassen van energiebesparende alternatieven en verbruik verlagen

Eén manier waarop ondernemers energie kunnen besparen binnen hun bedrijf is door energiezuinige productietechnologieën te gebruiken zoals energiezuinige LED-verlichting of efficiënte industriële apparatuur. Ondernemers moeten ook afval voorkomen door materiaalgebruik te minimaliseren en afval te verminderen door middel van recycling en hergebruik. Daarnaast kan er energie worden bespaard door energie-verliezende productiefaciliteit te vervangen of te upgraden met energiezuinigere alternatieven.

Ga voor meer informatie over energiebesparende technologie en managementoplossingen naar Controlin.com, voor maatwerk en elektrotechnische totaalmethoden geschikt voor een groot aantal sectoren. 

Efficiëntie en besparing over de gehele linie

Energiebesparende maatregelen zijn slechts één aspect van circulaire economische principes op basis waarvan ondernemers hun bedrijf kunnen runnen; circulaire economie vereist ook dat bedrijven overgaan tot de aanschaf van duurzaam geproduceerde materialen zoals milieu-efficiënt papier, inkten, plastic en textiel enzovoort. 

Bedrijven moeten investeren in productie-technologische innovaties die materiaalverspilling helpen voorkomen, zoals 3D-printing technologie die productiedoelstelling bereiken met minder materiaalverbruik dan traditionele fabricageprocesssen. Er moet een focus zijn op innovaties die niet alleen in staat zijn om productiedoelstellingen te behalen, maar ook minder materiaalverbruik, een langere levensduur, betere prestaties en natuurlijk betere consumenttevredendheid te waarborgen. Dit zijn de ideale uitgangspunten voor het toepassen van circulaire processen als economisch model voor het business management. 

Om naar echte duurzaamheid te streven, moeten er ook innovaties worden geïmplementeerd die te maken met goede recycling initiatieven waarbij alle componenten beheerd worden om ervoor te zorgen dat ze opnieuw kunnen worden ingezet of hergebruikt voor andere toepassingen. Deze vorm van efficiëntieverbetering kan de transportkosten omlaag brengen en het gehele energieverbruik aanzienlijk verminderen, wat resulteert in substantiële financiële voordelen op de lange termijn. 

De circulaire economie in de marketingstrategie

In de marketingstrategie van tal van bedrijven spelen de principes van de circulaire rol een steeds belangrijkere rol. In staat zijn om producten en diensten te creëren met het oog op duurzaamheid kan onderscheidend concurrentievermogen opleveren en zorgen voor een duurzame merkidentiteit. Van digitale reclamecampagnes tot buitenreclame, het milieubewust promoten van de duurzaamheidspraktijken moet een integrale rol spelen. Hoe kan dit worden gedaan? Bezoek de website van JCDecaux, de wereldwijde marktleider van buitenreclame, ga naar de duurzaamheidsectie en maak kennis met manieren waarop reclamewerk kan worden verduurzaamd.