Zaken Direct
Image default
Elektronica en elektriciteit

Op maat gemaakte klemmen- en schakelkasten

Wat zijn schakelkasten en waarom worden ze uit roestvrij staal vervaardigd?

Schakelkasten zie je overal. Deze kasten dienen namelijk om de elektriciteit te regelen. Zonder schakelkast kan een stoplicht bijvoorbeeld niet goed werken. De meeste schakelkasten worden uit roestvrij staal vervaardigd. Dit materiaal is goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Omdat er zich heel wat elektrische componenten in een schakelkast bevinden, is het erg belangrijk dat de behuizing de inhoud tegen wind, regen en sneeuw beschermt. Verder is RVS ook goed bewerkbaar, waardoor de schakelkasten op maat gemaakt kunnen worden. Je kan zelf de grootte, de kleur en het uiterlijk van de kasten bepalen.

Waarom moet je een schakelkast door een expert laten maken?

Een schakelkast moet nauwkeurig en correct gebouwd worden. Je kan dit werk dan ook best aan een specialist, zoals Scholten Panelen overlaten. Scholten Panelen is namelijk een expert in paneel- en kastenbouw. Ze beschikken zowel over standaard panelen als over professioneel maatwerk. Ze werken elk product gedetailleerd af en het resultaat voldoet aan alle vooropgestelde richtlijnen. Scholten Panelen beschikt bovendien over zeer ruime testfaciliteiten, waardoor ze steeds vakwerk afleveren.

Professionele klemmenkasten voor uiteenlopende branches

Naast schakelkasten kan je bij Scholten Panelen ook voor klemmenkasten terecht. Een klemmenkast zie je voornamelijk in de elektrotechniek en de telecom opduiken. Deze kasten beschermen de stroomvoerende delen en de besturingscomponenten tegen invloeden van buitenaf. Bij Scholten Panelen kan je voor klemmenkasten voor diverse branches terecht, gaande van de machinebouw tot de staalindustrie en de scheepvaart. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen ze elke klemmenkast op de eisen van elke industrie afstemmen en werken ze elke product met het juiste meetsysteem af.

Professionele kastenbouwers met een handige en doeltreffende werkwijze

Zowel de klemmenkasten als de schakelkasten van Scholten Panelen zijn van de beste kwaliteit. Het bedrijf werk immers enkel met erkende en ervaren kastenbouwers. Elke kastenbouwer is professioneel opgeleid en weet hoe hij een project moet opstarten. Aan het begin van een nieuwe opdracht bestudeert de kastenbouwer de werktekening. Vervolgens past hij de kast of het paneel aan alle vooropgestelde eisen en richtlijnen aan en verbindt hij het resultaat met de diverse systemen. Elk eindproduct wordt ten slotte uitvoerig door de kastenbouwer getest. Dankzij deze efficiënte werkwijze creëert Scholten Panelen producten van een hoog niveau en komen ze steeds tot het beste resultaat.

https://www.scholtenpanelen.nl/