Zaken Direct
Image default
Elektronica en elektriciteit

Zo maak je van je ventilator een airco

Zo maak je van je ventilator een airco

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur in ons land flink oplopen. Nu is dat overdag niet zo erg, maar ‘s avonds en ‘s nachts wordt dit natuurlijk een heel ander verhaal. Ondanks het feit dat steeds meer mensen kiezen voor een airco, zien we ook dat een groot deel van de mensen dit niet heeft. Deze mensen maken vaak gebruik van een ventilator, iets wat natuurlijk als het heel erg warm is ook niet echt helpt. Je hebt namelijk dan net het gevoel alsof je in een sauna zit. De lucht die door je ventilator wordt verplaatst is warm, waardoor het er gevoelsmatig eerder warmer op wordt, dan dat het verkoeling biedt. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij van jouw ventilator een airco kunt maken. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

 

Vullen flessen met water 

Om van je Ventilator een airco te kunnen maken, is het eerst zaak om één of meerdere flessen met water te vullen. Deze flessen doe je vervolgens in de vriezer en laat ze gedurende een aantal uren bevriezen. Het is daarom dus ook verstandig om niet één maar twee flessen in de vriezer te doen en wanneer de eerste uit de vriezer wordt gehaald, direct een nieuwe fles met water te vullen en weer in de vriezer te doen. Op het moment dat je fles met wat is bevroren, haal je deze eruit en zet je hem voor de ventilator. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de flessen in een bak zet, waar het wat in opgevangen kan worden. Doordat het ijs in de fles smelt, zal het gaan lekken en dat is natuurlijk niet bedoeling

 

Heerlijk voor in de slaapkamer

Het ombouwen van een ventilator naar een airco is vooral effectief in een wat kleinere ruimte. Verwacht daarom dus ook niet dat je met een ventilator ondanks dat deze als best is getest door 5top, je volledige woonkamer enkele graden kunt doen laten zakken. Des al niet te min is het wel een perfecte manier om de ruimte toch nog enigszins koel te kunnen houden.