Zaken Direct
Image default
Auto-industrie

Wat is een GPS kattentracker?

Wat is een GPS kattentracker?

Sommige ouders gaan ervan uit dat ze niet echt een kat GPS tracker nodig hebben omdat hun huisdier al gechipt is. Maar microchips helpen alleen om verloren huisdieren te identificeren als ze worden gevonden. En zelfs dan, de chip moet worden gescand en de registerinformatie moet up-to-date zijn om huisdieren te kunnen herenigen met hun familie.

Kattentracker Koopgids: Wat te zoeken

GPS-volgsystemen voor katten hebben een grote verscheidenheid aan functies en voordelen die gericht zijn op alle verschillende soorten katten (en opvoedingsstijlen voor katten). U moet dus prioriteiten stellen bij wat voor u en uw kat het belangrijkst is voordat u een specifieke tracker kiest. Dit is wat u moet overwegen bij het kiezen van de juiste tracker voor uw kat.

Grootte en vorm: GPS-volgsystemen voor katten zijn er in veel verschillende vormen, maten en stijlen. De meest gebruikelijke opties worden aan een gewone halsband geklemd of bevestigd, maar er zijn ook veel kleinere tracking-apparaten die in een tracking-specifieke halsband worden geleverd en die een betere optie zijn voor kleinere katten.

Kosten en maandelijkse kosten: Traceerapparaten zijn meestal vrij budgetvriendelijk, maar u moet rekening houden met de maandelijkse kosten die sommige merken in rekening brengen om de tracker actief te houden. Deze kosten liggen meestal rond de $5 tot $20, afhankelijk van het gekozen lidmaatschapsniveau. Als u kiest voor een langer lidmaatschap of een langere abonnementsperiode kunt u meer besparen, maar u kunt mogelijk geen geld terugkrijgen als u uw plan vroegtijdig opzegt. Lees dus zeker de kleine lettertjes.

Levensduur van de batterij: Hoe lang een gps tracker kat meegaat, moet een belangrijke rol spelen bij uw beslissing. Sommige trackers gaan wekenlang mee tussen twee oplaadbeurten, terwijl andere niet-oplaadbare opties ongeveer een jaar meegaan voordat ze volledig moeten worden vervangen. En de manier waarop u de tracker gebruikt kan van invloed zijn op de levensduur van de batterij. Bij sommige trackers kunt u schakelen tussen realtime tracking (waarbij de batterij sneller leeg raakt) en de batterijbesparende modus (waarbij uw huisdier nog steeds wordt gevolgd, maar niet in realtime).

Katten GPS Tracker FAQs

Kan ik mijn kat volgen met een microchip?

Het korte antwoord is nee – u kunt uw kat niet volgen met een microchip. Het belangrijkste doel van een microchip is om de naam en contactgegevens van een ouder aan zijn huisdier te koppelen. Op die manier, als uw kat zich een weg baant naar de tuin van de buren of ergens aan de andere kant van de stad, kan iedereen die hem vindt hem meenemen naar een dierenarts en de chip laten scannen om een hereniging te vergemakkelijken. Bovendien maakt de microchip gebruik van RFID-technologie in plaats van GPS-tracking en kan deze alleen worden gelezen door RFID-specifieke lezers in een dierenartspraktijk, bij de politie of in geselecteerde PetSmart-vestigingen.

Zijn GPS-trackers veilig voor mijn kat?

Ja, GPS-volgsystemen zijn een volledig veilige en handige optie om uw katachtige vrienden in de gaten te houden. Dat gezegd hebbende – u zult ervoor willen zorgen dat de tracker die u kiest klein genoeg is voor uw kat om comfortabel te dragen zonder aan hun halsband te trekken of ongemak te veroorzaken.

Hoeveel kost een GPS tracker voor katten?

Er is een grote verscheidenheid aan prijzen voor GPS trackers voor katten. Bekende merken zoals Tractive met geavanceerde mogelijkheden kunnen meer dan $70 per tracker kosten, terwijl minder geavanceerde opties met minder functies slechts $15 kosten. Houd er rekening mee dat veel merken ook een maandelijkse bijdrage van ongeveer $5 tot $20 vragen om de tracker actief te houden.

Zijn katten GPS trackers de moeite waard?

Katten GPS trackers zijn absoluut het geld waard – vooral als u een avontuurlijke kat heeft die bij elke kans die hij krijgt de deur uit probeert te vluchten. Hoewel trackers die speciaal voor huisdieren zijn ontworpen vaak extra gezondheids- en welzijnsbevorderende voordelen hebben, kunt u, als u dat allemaal niet nodig hebt, kiezen voor allerlei object trackers, zoals Tile of Apple AirTags, die vaak lager geprijsd zijn.