Zaken Direct
Image default
Consumptiegoederen en diensten

Alle koffiesoorten op een rijtje

Aremricano’s, latte ‘s, cappuccino’s, iedereen kent wel een paar koffiesoorten. Tegenwoordig kun je 101 soorten Nespresso cups bestellen. Maar wat is het verschil tussen deze koffiesoorten en hoeveel verschillende soorten koffie zijn er? In deze blog wordt er beschreven welke koffiesoorten er gemaakt kunnen worden en wat de verschillen zijn. 

Koffiesoorten met melk

Koffie kan grofweg gezien in twee soorten worden opgedeeld; koffiesoorten met melk en koffiesoorten met espresso. De verschillende soorten koffies met melk zijn; de espresso macchiato, de cappuccino, de latte, de cortado, de flat white en de latte macchiato. Het verschil tussen de koffies zit hem in de verhouding van melk, tot koffie, tot melkschuim. Zo bevatten de latte ‘s het meeste melk en bevatten de flat white en de cappuccino het meeste melkschuim. Daarnaast is de hoeveelheid koffie die je krijgt verschillend. Zo krijg je wanneer je een espresso besteld vaak niet meer als 100 milliliter koffie. Bij een latte is dit vaak meer dan 0,33 liter!

Koffiesoorten met espresso

Nu we een kijkje hebben genomen in de wereld van melkkoffies is het tijd om over te gaan naar de espresso’s. De verschillende soorten espresso’s zijn; de ristretto, de doppio, de americno, de lungo en natuurlijk de enige echte espresso. Het verschil in de espresso’s zit hem in de sterkte en smaak van de koffiebonen. Zo proef je makkelijk het verschil tussen bitter, zoet en zuur. Bovendien is een espresso vaak binnen een of twee slokken op. De sterkte wordt bepaald door de hoeveelheid water dat in de koffie zit. De ristretto is de sterkte koffie die gezet kan worden en bevat daarom de minste hoeveelheid water. Heb je graag een iets minder sterke koffie maar wil je wel voor een espresso gaan? Kies dan voor een americano. Een americano bevat de grootste hoeveelheid water en is daarom de minst sterke espresso.

Vormen koffie Naast alle verschillende soorten koffies zit er ook een verschil in de verpakking van koffie. Koffie kun je tegenwoordig maken van zakjes, pads en zelfs biologisch afbreekbare cups. Een geweldig idee van de Koffiejongens om een steentje bij te dragen aan de natuur!

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/