Zaken Direct
Image default
Gezondheidszorg

Wil je een leuke fitness training? Lees hier acht redenen om fitness hoelahoep eens te proberen.

Wil je een leuke fitness training? 8 redenen om fitness hoelahoep eens te proberen.

Als u denkt dat hoelahoepen alleen voor kinderen is, denk dan nog eens na. Dit eenvoudige toestel kan de funfactor van uw fitnessroutine verhogen en u tegelijkertijd een uitstekende training geven.

Als het om lichaamsbeweging gaat, is het belangrijk dat u iets leuks vindt om van lichaamsbeweging een vast onderdeel van uw routine te maken. Als een training leuk is en u ernaar uitkijkt, is de kans groter dat u het volhoudt en dat u gemotiveerd blijft om beter te worden.

Het is ook nuttig als de activiteit uw gezondheid en conditie op verschillende manieren kan bevorderen – en dat is waar fitness hoelahoep om de hoek komt kijken.

In dit artikel worden de voordelen van een fitness hoelahoep oefening besproken, samen met stappen om u te helpen beginnen.

Wat zijn de voordelen van fitness hoelahoep?

1. Verbrandt calorieën

Het creëren van een calorietekort is een van de belangrijkste doelen als je probeert af te vallen. Het vinden van een fysieke activiteit die je leuk vindt, waarmee je ook calorieën verbrandt, is een van de beste manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Volgens fysiotheratpeuten is fitness hoelahoep vergelijkbaar met andere aerobische dansactiviteiten zoals salsa, swingdansen en buikdansen en zelfs ook de spinningfiets als het gaat om het verbranden van calorieën.

2. Verbrandt lichaamsvet en centimeters

Wanneer u calorieën verbrandt door middel van lichaamsbeweging en de juiste veranderingen aanbrengt in uw dieet, vergroot u de kans op vermindering van lichaamsvet. En, volgens de resultaten van een studie, als je centimeters rond je taille en heupen wilt verliezen, kan fitness hoelahoep de juiste soort oefening voor je zijn – vooral als je een verzwaarde hoelahoep gebruikt. 

3. Verhoogt de cardiovasculaire conditie

Cardiovasculaire (ook bekend als aerobe) oefeningen werken op uw hart en longen en verbeteren de zuurstofstroom door uw lichaam. Dit kan op zijn beurt uw risico op hartziekten en diabetes verlagen, het cholesterolgehalte verbeteren, de hersenfunctie verbeteren en zelfs stress verminderen.
Als u eenmaal in een vast ritme zit met de hoepel, gaat uw hartslag omhoog, gaan uw longen harder werken en verbetert de bloedstroom. Je zult ook meer tijd in de aerobe zone doorbrengen, calorieën verbranden en de gezondheid van je hart stimuleren. 

4. Daagt je kernspieren uit

Als je ooit een hoelahoep hebt gebruikt, dan weet je hoeveel je je heupen moet bewegen om de hoepel rond je middel te houden.
Om de fitness hoelahoep in beweging te houden, heb je sterke kernspieren en een goede mobiliteit in je heupen nodig. Leren hoe je een hoelahoep gebruikt, en het regelmatig oefenen, is een uitstekende manier om je buikspieren te richten en te trainen, evenals je obliques en heupspieren. De spinningfiets helpt daarbij ook aardig een handje door de spieren van uw benen verder te verstevigen.

5. Verbetert je balans

Een goede balans geeft je een betere controle over de bewegingen van je lichaam. Het helpt ook je houding te verbeteren en stelt je in staat andere oefeningen met de juiste vorm uit te voeren.
Volgens onderzoekers kan elke vorm van fysieke activiteit met de fitness hoelahoep of spinningfiets, waarbij je je houding en stabiliteit over een steunpunt moet handhaven, je helpen je balans te behouden en te verbeteren.

6. Werkt aan je onderlichaamspieren

Het zijn niet alleen je kernspieren die een training krijgen met hoelahoepen. De spieren in je onderlichaam, waaronder je quadriceps (voorkant van je dijen), hamstrings (achterkant van je dijen), bilspieren en kuiten voelen ook de brandwonden, vooral als je een spinningfiets gebruikt.
Om de front-to-back en side-to-side beweging gaande te houden, moet je de grote spieren in je benen en bilspieren aanspreken om de beweging te helpen aandrijven.

7. Gezinsgerichte activiteit

Het kan een uitdaging zijn om een training in te passen als je een gezin hebt. Tussen werk, school, sportoefeningen en al het andere dat bij het ouderschap hoort, is lichaamsbeweging vaak het eerste dat van de to-do-lijst wordt geschrapt.
Hoelahoepen is een manier om te sporten en tegelijkertijd tijd door te brengen met je gezin. 
Rekruteer uw kinderen, echtgenoot, partner en alle anderen die willen profiteren van deze leuke vorm van fitness om samen met u de fitness hoelahoep te doen. Zij die niet willen twirlen met een hoepel, kunnen dan de spinningfiets gebruiken. Je kunt er zelfs een spelletje van maken door te kijken wie de hoepel het langst om zijn middel kan houden of wie het snelst op de spinningfiets kan trappen.

8. Goedkoop en draagbaar

Voor fitness hoelahoep hoef je niet naar de sportschool, geen overvolle fitnesslessen of in de rij wachten op een cardiotoestel. Bovendien is het goedkoop en kun je het praktisch overal doen, inclusief je woonkamer, voortuin of garage.

hulahoop