Zaken Direct
Image default
Gezondheidszorg

Wat te doen bij een verkeersongeval

Het kan iedereen overkomen, een verkeersongeval. Het is belangrijk om te weten hoe je moet handelen wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeval. Hieronder vind je enkele stappen die je moet nemen als je betrokken bent bij een verkeersongeval.

 

Stap 1: Blijf kalm en neem de nodige veiligheidsmaatregelen

Het is belangrijk om kalm te blijven en je hoofd erbij te houden. Zorg ervoor dat je bij een auto ongeluk de nodige veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het aanzetten van de alarmlichten en het plaatsen van een gevarendriehoek om andere bestuurders te waarschuwen.

 

Stap 2: Controleer of er gewonden zijn

Controleer of er gewonden zijn en bel indien nodig direct de hulpdiensten. Verplaats de gewonde personen niet, tenzij er direct gevaar is. Het is altijd enorm belangrijk om een EHBO-setje in jouw auto te hebben liggen. Kijk wat je zelf al kan doen tijdens het wachten.

 

Stap 3: Wissel gegevens uit met de andere betrokken partij(en)

Wissel gegevens uit met de andere betrokken partij(en) van het auto ongeluk. Noteer naam, adres, telefoonnummer, kenteken en verzekeringsgegevens van de tegenpartij(en). Maak ook foto’s van de schade en noteer de locatie en het tijdstip van het ongeval.

 

Stap 4: Maak melding bij de politie

Maak bij ernstige schade of gewonden altijd melding bij de politie. De politie zal een proces-verbaal opmaken en hierin de toedracht van het ongeval vastleggen.

 

Stap 5: Neem contact op met je verzekeraar

Neem contact op met je verzekeraar en meld het ongeval. Je verzekeraar zal je verder informeren over de verdere afhandeling van de schade.

 

Stap 6: Raadpleeg een letselschadeadvocaat

Als er sprake is van letsel, is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij het verhalen van de schade en het verkrijgen van een rechtvaardige schadevergoeding.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat je nooit zomaar aansprakelijk bent voor een verkeersongeval. De aansprakelijkheid moet altijd worden vastgesteld. Dit gebeurt aan de hand van de verkeersregels en de omstandigheden van het ongeval. Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van de schade.

 

https://letselschadezorg.nl/