Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Verschillende soorten bestratingsmaterialen en hun voordelen

 

Als het om bestratingsmaterialen gaat, heb je veel opties. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten bestratingsmaterialen verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke voordelen. Van grasbetontegels tot houten tegels, hier volgt een overzicht van de populairste soorten bestratingsmaterialen en de voordelen die ze bieden. 

Grasbetontegels 

Een van de populairste soorten bestratingsmateriaal zijn grasbetontegels. Deze tegels zijn gemaakt van een mengsel van beton en versterkende vezels, zoals staal of kunststof gaas. Dit maakt ze ongelooflijk duurzaam en langdurig, en ze zijn perfect voor gebieden die zwaar voetverkeer krijgen. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor doe-het-zelfprojecten. Een ander voordeel is dat ze na verloop van tijd heel weinig onderhoud vergen, alleen een periodieke veegbeurt om ze er op hun best uit te laten zien! 

Houten tegels 

Houten tegels kunnen een aardse, rustieke charme geven aan elke buitenruimte. Gemaakt van verantwoord gewonnen hardhout, zoals ceder of teak, gaan houten tegels bij goed onderhoud jarenlang mee. Ze zijn ook verrassend gemakkelijk te installeren, zorg er alleen voor dat je de juiste lijm en kit gebruikt! Een nadeel is dat houten tegels gevoelig kunnen zijn voor vlekken als ze niet goed worden afgedicht; regelmatig schoonmaken en afdichten helpt echter om ze na verloop van tijd te beschermen tegen vlekken en andere schade. 

Stenen tegels 

Als je op zoek bent naar een tijdloze uitstraling, is steen altijd een goede keuze. Stenen tegels zijn er in verschillende kleuren en texturen, zodat je iets kunt vinden dat perfect bij je smaak past. Steen is ook ongelooflijk duurzaam, het zal niet barsten of schilferen, zoals andere materialen dat kunnen. Hierdoor is het ideaal voor druk belopen gebieden, zoals terrassen of looppaden. Het nadeel? Steen kan duur zijn, afhankelijk van het type dat je kiest; bij goed onderhoud gaat het echter jaren mee! 

 

Welk type bestratingsmateriaal je ook kiest, er zijn genoeg voordelen te behalen door het ene te kiezen boven het andere. Grasbetontegels bieden duurzaamheid en weinig onderhoud, terwijl hout een aardse sfeer toevoegt met een relatief eenvoudige installatie. Steen biedt tijdloze schoonheid, maar kan duurder zijn dan andere opties. Overweeg deze factoren bij het kiezen van het juiste bestratingsmateriaal voor je project! Om te kunnen bestraten heb je natuurlijk wel gereedschap voor straatwerk nodig, dit vind je bij Visser en Visser!

https://visserenvisser.nl