Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Pensioenadvies

Zelfstandig ondernemers zoals ZZP’ers hebben veel mogelijkheden om pensioen op te bouwen. Dat zou u niet zeggen als u digitaal op zoek gaat naar een oplossing. Vaak verschijnt alleen een lijfrente als enige mogelijkheid. Dat kan een goede oplossing zijn. Tevens is het een oplossing die naar alle waarschijnlijkheid door de vernieuwing van het nieuwe pensioenstelsel wordt verruimd. Het te investeren bedrag neemt toe en wordt gelijkgesteld met de fiscale maxima die ook voor werknemerspensioenen geldt. 

Werknemerspensioen voor een ZZP’er

Meteen een mooie brug: het werknemerspensioen. Het vrijwillig voortzetten van dit pensioen kan interessant zijn, afhankelijk van de persoonlijke wensen en omstandigheden. Daarnaast kan er ook gewoon gespaard, of belegd worden (eventueel een belegging in een zakelijke pand). Let wel op dat er beleggingen zijn die minder liquide zijn. Dat houdt in dat het geld minder makkelijk op te nemen is. Dat is ook niet de bedoeling, het is immers voor later echter als ondernemer kan er zo maar wat gebeuren of een kans voorbij schieten waardoor enige flexibiliteit interessant kan zijn. 

Timing

Een lijfrente kan vanwege de belastingvoordelen bijvoorbeeld interessant zijn om in te zetten vanaf AOW-leeftijd. Voor die tijd kan spaargeld meer vrijheid geven, als u dus de mogelijkheid wilt creëren om eerder te kunnen stoppen met werken. Ook hier zorgen combinaties vaak voor het beste resultaat.

Balans

Het zoeken naar de perfecte balans tussen fiscale voordelen, beschikbaarheid van geld, rendementskansen, veiligheid, flexibiliteit, daar gaat het om. Pensioenlogica verkoopt geen producten maar maakt een plan. Met een ruime blik worden alle mogelijkheden gescand en waar nodig aangepast aan uw wensen. Om effectief te kunnen werken wordt er eigen software ingezet naast de theorie en ervaring in het hoofd (want niet alles is te automatiseren). Bij een objectief onafhankelijk pensioenadvies gelden er geen heilige huisjes, zonder oogkleppen wordt alle input geanalyseerd en in een flexibel plan gevat. Een plan op maat, net zoals iedere ondernemer, altijd anders en doeltreffend. Op https://www.pensioenlogica.nl/ treft u meer informatie.