Zaken Direct
Image default
Financiële diensten

Beleggen voor je pensioen als expat

Als goed expat pensioen is het belangrijk dat je goed nadenkt over je financiële situatie in de toekomst na je werkzaamheden. Hierin is het belangrijk dat je genoeg geld hebt opgespaard om tijdens je pensioen van te leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn bijvoorbeeld allerlei pensioenfondsen waar je voor in aanmerking kunt komen. Je staat dan een deel van je salaris af die wordt opgespaard om bij je pensioen uit te geven voor je levensonderhoud. Dit is vooral belangrijk wanneer je in het buitenland werkt, aangezien er daar vaak minder uitgebreide sociale voorzieningen zijn. Daardoor krijg je daar geen AOW uitkering en moet je van je eigen geld rondkomen.

Geld verstandig beleggen voor je pensioen

Omdat er dus beperkte sociale voorzieningen zijn in het buitenland, ben je al gauw aangewezen op je eigen spaargeld. Wanneer je geen of weinig geld aan de kant hebt geschoven, kan dit ervoor zorgen dat je als expat in een financieel lastige situatie komt te zitten. Daarom is het belangrijk om je geld op te sparen of te beleggen. Wanneer je je geld belegt, kan je over de tijd een hoger bedrag verwezenlijken. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een beleggingsfonds, die je helpt om verstandig te beleggen. Belangrijk is hierbij dat je weet dat beleggen risico’s kent, met als gevolg dat je mogelijk een deel van je inleg kwijtraakt.

Pensioenadvies om je wegwijs te maken

Wanneer je naar het buitenland vertrekt, vervalt je AOW en ben je dus op jezelf aangewezen. Dit kan echter ervoor zorgen dat je niet precies weet hoe je je financiële situatie in de toekomst moet onderhouden. Daarom is het handig om contact op te nemen met een bureau dat je kan helpen met je pensioen. Dit pensioenadvies is vaak gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, zodat er een goed plan van aanpak gemaakt kan worden. Samen wordt er dan met jou gekeken naar mogelijke beleggingen en andere spaarrekeningen die je kunt inzetten om een vermogen voor de toekomst op te bouwen.