Zaken Direct
Image default
Auto-industrie

GPS tracker auto houdt ritregistratie sluitend bij

Steeds meer objecten zijn verbonden. Denk daarbij aan de digitale deurbel, de koelkast die voorraad bijhoudt tot verlichting die op afstand alles doet wat je wilt. De auto is de volgende in de rij, waar men met een GPS tracker auto precies kan zien waar de auto is, is geweest en of er nog bijzonderheden mee zijn.

Een auto tracker, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een klein kastje dat continu is verbonden met het internet en de locaties, snelheden, adressen en meer doorgeeft aan een online omgeving. En dat kan via een app of computer eenvoudig worden bekeken. Maar wat heb je daar nou aan?

Ritregistratie

Een veelgebruikte toepassing voor de gps tracker auto is digitale sluitende ritregistratie. Het is namelijk voor veel ondernemers van groot belang om te weten waar de zakelijk vloot zich bevindt, is geweest en dat wil controleren of kunnen aanleveren aan de Belastingdienst. Ook is het voor planners handig om te weten waar personeel is, om zo efficiënt mogelijk met nieuwe leveringen, klanten of noodsituaties om te gaan.

Bijtelling 2022

De Belastingdienst noemden we al even. Op het moment dat je als zakelijke rijder namelijk geen bijtelling wilt betalen, moet je kunnen aantonen dat je niet meer dan 500 privé kilometer hebt gereden. En dat kan onhandig in de vorm van schrijven in een boekje, maar de GPS tracker auto maakt dit dus ook in 1x mogelijk. De bijtelling in 2022 is overigens 22%. Behalve voor volledig elektrische auto’s. Dat is 16% over de eerste €35.000 van de cataloguswaarde van de auto. Alles hierboven wordt met 22% bijgeteld.

Auto tracker

Nu we weten dat de fiscus een belangrijk onderdeel is, is het goed om te weten dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Denk daarbij aan snelheidsmeldingen die je als wagenparkbeheerder wilt ontvangen. Of een diefstal- of sabotagemelding. Ideaal wanneer uw auto belangrijk voor u is. Ook is een veiligheidszone een optie bij een auto tracker. En daarmee kunt u precies in de gaten houden waar de auto aankomt, of juist vertrekt. Ideaal dus.

 

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/