Zaken Direct
Image default
Boekhouding

Voordelen en nadelen van IP TV

IP TV is de laatste jaren erg populair. Deze service zorgt ervoor dat u via uw Smart TV een oneindig aantal series en films kunt streamen. Zo kent een IP TV vele voordelen, maar er zijn toch nog steeds wel wat nadelen verbonden aan het gebruik van deze service. Bent u voor zichzelf aan het afwegen of u deze service wilt afschaffen? Lees dan verder voor de voordelen en nadelen van een IPTV box.

 Voordelen:

–          U bent vaak vele malen goedkoper uit met deze service dan het aanschaffen van een abonnement bij verschillende providers. Als u een abonnement van Videoland, Disney Plus en Netflix wilt bent u al snel tientallen euro’s per maand kwijt. Via deze service kunt u dit allemaal voor een vaste prijs per maand krijgen.

–          Een IPTV box zorgt er voor dat u in principe geen ander TV abonnement hoeft aan te schaffen. Dure zenders waar u maandelijks veel voor betaald vallen dan weg.

–          Wanneer u goed internet heeft, zult u merken dat deze service veel series en films met een goede beeldkwaliteit aanbiedt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het lange bufferen of een slechte kwaliteit van het beeld.

Nadelen:

–          Wat een lichtelijk nadeel voor mensen kan zijn is dat een Smart TV of een TV met internet aansluiting moet hebben. Voor veel mensen zal dit wel geen probleem meer zijn, want de meeste televisies tegenwoordig hebben deze functies. Een HDMI kabel is ook al goed genoeg om deze service te gebruiken.

–          Deze service kan wel een slechte invloed hebben op je internetsnelheid. Dit is sowieso ook al wanneer uw internet niet zo goed is. U zult er dus wel zeker van moeten zijn dat u stabiel en snel internet kan hebben in uw huis.

–          Helaas zijn niet alle services die IP TV gebruiken legaal. Dit kan handig zijn, aangezien deze erg goedkoop zijn. Toch is het zo dat illegale streams niet erg betrouwbaar zijn en vaak van erg lage kwaliteit zijn. Ook worden deze sites vaak opgerold door de overheid.

https://iptv-kopen.com/