Zaken Direct
Image default
Marketing en reclame

Hoe bereik je meer klanten via Google?

Als je het aantal bezoekers op je website of webshop wilt verhogen, dan zal je een goede marketingstrategie moeten inzetten om dit te bereiken. In dit artikel vertellen we je meer over het optimaliseren van je website om hoger in Google te komen en over het promoten van je website in Google doormiddel van Google Ads.

Creëer originele inhoud

Originele inhoud is een geweldige manier om je site op te laten vallen voor zoekmachines en gebruikers. Wanneer je originele inhoud maakt, is het voor Google gemakkelijker om te begrijpen waar jouw website over gaat en deze hoger te rangschikken. Google beloont websites die waardevolle, hoogwaardige inhoud maken ook met een betere zichtbaarheid in de organische resultaten.

Bovendien kan je door het creëren van originele inhoud je merkidentiteit ontwikkelen en vertrouwen opbouwen bij consumenten door hen te voorzien van nuttige informatie of entertainment.

Promoot je site

Met je website hoger in Google komen heeft tijd nodig tenzij dat je ervoor kiest om te adverteren in Google. Het promoten van je website is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie, maar het kan tijdrovend zijn om het systeem te leren kennen en te onderhouden. Het is zeker wel te doen met een goede cursus en als je zorgt dat je er continu mee bezig blijft; blijf je ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Heb je hier geen tijd voor of ben je gewoon niet zo handig met dit soort systemen, dan is het echt geen overbodige luxe om ervoor te kiezen je Google Ads uit te besteden.

SEO-optimalisatie van de website of webshop

Je kan je website optimaliseren voor de zoekmachines en het gebruikers gemakkelijker maken om jouw website te vinden. Dit wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Wanneer Google ziet dat je jouw website hebt geoptimaliseerd, is er een grotere kans dat je met je website hoger in de Google komt. Als gevolg daarvan zullen meer mensen jouw bedrijf zien en direct contact met je opnemen.

Websites met een goede SEO worden vaak sneller gevonden dan die zonder. Je kan verschillende aspecten van jouw website optimaliseren, zoals:

  • De tekst op elke pagina
  • De interne links tussen pagina’s
  • De externe links
  • De afbeeldingen die zijn geupload in de fotogalerij

Door deze stappen te volgen verhoogt u het aantal bezoekers op uw site.

De sleutel tot succes is het creëren van goede inhoud die jouw publiek nuttig zal vinden. Wanneer je nieuwe inhoud plaatst, zorg er dan voor dat het iets is waar niemand anders eerder over heeft geschreven of zorg dat je andere tips of informatie geeft over het onderwerp. Op die manier onderscheid je jouw bedrijf van de massa en zullen mensen eerder geneigd zijn om wat jij hebt geschreven met hun vrienden te delen. Ook ziet Google dat je veel uniek informatie geeft die aanslaat bij de doelgroep.

Zorg er vervolgens voor dat je een goede backlink structuur opbouwt en je kan je website verder boosten met Google Ads tot je organisch beter gevonden wordt.

 

https://allinone-media.nl/