Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe vind ik een goede interim manager?

Het komt voor dat de manager die je in je bedrijf hebt een sabbatical neemt, een jaar op wereldreis gaat, een burn-out krijgt of zorgverlof opneemt voor een zieke naaste. Dat wil echter nog niet zeggen dat je een nieuwe manager nodig hebt die in dienst komt en die de taken van de huidige manager compleet overneemt. De huidige manager kan gewoon in dienst blijven, ziek worden gemeld óf op onbetaald verlof gaan. Maar je zit dan (tijdelijk) wel zonder manager. En dat is niet aan te raden. Een manager is van groot belang voor je bedrijf. Je hebt er simpelweg één nodig om de controle te houden over wat er in je bedrijf gaande is en om je mensen te kunnen aansturen. Een logische stap is dan op zoek te gaan naar een interim manager. Een manager die tijdelijk de taken van de huidige manager kan overnemen.

Maar hoe vind ik een goede interim manager?

Je kunt het geluk hebben dat je via via een goede interim manager tegenkomt of dat een manager uit het verleden van je bedrijf de mogelijkheid heeft om tijdelijk terug te keren. Wanneer dat echter niet het geval is, zul je actie moeten ondernemen. Je kunt het zoeken naar een goede, passende, interim manager het best overlaten aan de experts. Denk dan, bijvoorbeeld, eens aan Maes & Lunau. Zij zijn de leading Headhunter Nederland en weten precies waar jij naar op zoek bent voor jouw bedrijf.

Hoe werkt Maes & Lunau?

Is er tijdelijk een managementplek vrijgekomen? Dan is het zaak snel te handelen. Jij legt, eventueel samen met de rest van het managementteam, het probleem voor aan de professionals van Maes & Lunau en zij zorgen dat zij de oplossingen voor jou in kaart brengen. De professionals (alle 16!), gaan direct voor jou aan de gang om de vijf beste kandidaten te selecteren om zo, binnen 24 uur, te kunnen bepalen of ze de interim opdracht daadwerkelijk kunnen gaan uitvoeren. In de volgende 24 uur worden de drie beste opties aan je voorgelegd en bij je geïntroduceerd. Uit deze opties kies jij dan de kandidaat die het best past bij jouw managementteam en dus bij jouw bedrijf. Jij betaalt een eenmalig bedrag aan Maes & Lunau en de verdere financiën regel je met de interim manager.

Snel schakelen is belangrijk, maar het moet, natuurlijk, wel secuur gebeuren!