Zaken Direct
Image default
Voedsel en aanverwante producten

Hoe kun je duurzamer te werk gaan in de kas?

Kassenbouw is al jarenlang zeer bekend in Nederland. Het voordeel is immers dat je in de kassen het klimaat kunt creëren dat je nodig hebt om je gewassen te laten groeien. Je kunt dan de optimale opbrengst uit de gewassen halen. Toch zijn hier ook wel nadelen van te benoemen: een kas verwarmen of juist koelen kost veel energie. En dat is natuurlijk iets waar je, zeker in deze dure tijden, rekening mee dient te houden. Je wilt de optimale opbrengst, maar er ook nog aan kunnen verdienen. En daar komen de smart grid solutions om de hoek kijken. Met een smart grid zorg je ervoor dat de energie die je nodig hebt, wordt opgewekt, bewaard en kan worden gebruikt wanneer jij het nodig hebt.

Even een paar zonnepanelen plaatsen is niet genoeg

Een huis is, met dikke muren, goede isolatie en ramen van meervoudig glas, goed te verwarmen en te koelen met een relatief kleine hoeveelheid zonnepanelen. Daar kan, helaas, in een kas geen sprake van zijn. Voor het verwarmen en koelen van een kas heb je al snel een heel veld aan zonnepanelen nodig en die moeten ook nog eens zo worden ingesteld en gekoppeld aan een transformatorstation dat ze de energie die ze genereren ook nog eens kunnen leveren. Dat is echt een vak apart. Daar heb je gewoon de professionals voor nodig!

De smart grid solutions van Alfen zijn er voor grote én voor kleine bedrijven. Het voordeel is dat deze oplossingen op maat worden gemaakt. Speciaal voor jouw bedrijf!

Goed onderhoud is van groot belang

Wanneer je een kassencomplex hebt, dan wil je zeker weten dat het klimaat in de kas te allen tijde goed geregeld is. Je kunt niet het risico lopen dat er niet verwarmd wordt als dat wel zou moeten of dat er niet gekoeld wordt op dagen dat het buiten te warm is voor jouw gewassen. Het onderhoud is daarom van essentieel belang. Ook hierover kun je goede afspraken maken met Alfen. Is er onverhoopt toch iets dat niet werkt zoals het zou moeten? Dan is Alfen 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar te bereiken om snel een goede oplossing te vinden.