Zaken Direct
Image default
Bedrijven en samenleving

Soorten fietsen die je moet kennen

Soorten fietsen die je moet kennen

Er zijn nu fietsen in verschillende soorten die zijn afgestemd op de behoeften en kenmerken van het gebruik ervan. Op dit moment is fietsen een zeer populaire hobby. Van kinderen die op een kinderfiets 14 inch naar school gaan, jongeren die naar de campus of naar het werk gaan op volwassen fietsen tot senioren die op omafietsen rijden, iedereen fietst tegenwoordig. Niet alleen in Nederland. De fiets hobby wordt wereldwijd steeds populairder. Dit wordt bewezen door het feit dat de vraag naar fietsen in de wereld elke dag meer dan 300.000 eenheden per dag bereikt. Fietsen is niet alleen gezond, maar wordt ook aanbevolen door de overheid en andere milieuorganisaties, omdat de fiets een alternatief vervoermiddel is dat milieuvriendelijk is. Dit is in lijn met de inspanningen van de regering om de effecten van de steeds verontrustendere opwarming van de aarde te verminderen. Als je echter een hobby van fietsen gaat maken, is het beter als je enkele van de soorten fietsen kent die momenteel op de markt zijn. Het is handig wanneer je een fiets wilt kopen die past bij je behoeften. Enkele soorten fietsen die je moet kennen, zijn de volgende.

Kinderfiets

Het eerste type fiets is een kinderfiets. Als je een bijzonder cadeau wilt geven op de verjaardag van je kind, dan is het kopen van dit type fiets voor je kind de juiste keuze. Kinderfietsen zijn ontworpen voor gebruik door kinderen. Ze hebben een speciale standaard maat voor kinderen, van 10 inch fietsen voor peuters die net leren fietsen tot 24 inch fietsen die geschikt zijn voor kinderen die meer bedreven zijn in fietsen. Het fietsframe is eenvoudiger en met lichtere maar stevigere materialen gemaakt.

Hybride fiets

Het tweede type is een hybride fiets, een volwassen fiets die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt om een rit te maken terwijl je je fred de la bretoniere tas draagt. Als je wilt sporten, kun je ook vertrouwen op een hybride fiets. Daarnaast kan dit type fiets ook gebruikt worden als vervoermiddel voor wie naar de campus of naar kantoor gaat. Hybride fietsen hebben een gestroomlijnd design en zijn uitgerust met minder versnellingen.

Vouwfiets

Vervolgens is er de vouwfiets. Voor wie van kamperen houdt, is een vouwfiets ideaal. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze fiets opvouwbaar en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan naar bijvoorbeeld de bergen of het strand, kun je een vouwfiets gemakkelijk meenemen in de kofferbak van de auto. Waar je ook stopt, je kunt je fiets pakken en daar lekker fietsen. Het is erg praktisch en leuk.

Elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn moderne fietsinnovaties die gebruik maken van geavanceerde technologie. Deze fiets is praktischer, kan handmatig of elektrisch worden bediend. Elektrische fietsen zijn geschikt voor mensen die in stedelijke gebieden wonen en kunnen worden gebruikt als alternatieve vervoersmiddelen die praktischer, goedkoop en milieuvriendelijk zijn. Met een heren rugzak op je rug kun je op een elektrische fiets naar je werk of naar school.

Mountain bike

Tot slot is er de mountain bike. Hoewel het een mountain bike wordt genoemd, kun je er overal mee rijden, ook in stedelijke gebieden. Mountainbikes zijn beschikbaar voor volwassenen en kinderen met maten die zijn afgestemd op de leeftijd van de gebruiker.