Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat je moet doen na een arbeidsongeval

Een arbeidsongeval kan voorkomen worden met de juiste veiligheidsmaatregelen. Er zijn echter nog steeds momenten waarop arbeidsongevallen plaatsvinden. Smartengeld voorbeelden verwijzen naar een vergoeding die je krijgt voor immateriële schade na een ongeval. Dit omvat ziekenhuisopname en fysieke schade, het verlies van inkomen gedurende een bepaalde periode waarin je niet naar je werk kunt gaan en een heleboel andere schade die niet kan worden vervangen door materiële zaken. In dit geval is het noodzakelijk dat werkgevers of degene die verantwoordelijk is voor een dergelijk ongeval de juiste vergoeding betalen. Maar vooral: wat moet je doen na een arbeidsongeval?

Zoek medische hulp

Als je op het werk gewond raakt en onmiddellijk medische hulp nodig hebt, moet je eerst om hulp vragen. Je kunt voor zorg naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp gaan. Nadat de noodsituatie voorbij is, moet je echter ook zorgen voor goede hulp. Laat je verwijzen naar een goede specialist die verstand van zaken van jouw letsel heeft. Zorg ervoor dat je je arts een volledig overzicht geeft van al je verwondingen, inclusief hoe je ze hebt gekregen. Het is ook belangrijk om een ​​goede administratie bij te houden. Bewaar kopieën van alles wat met je blessure te maken heeft, van de data waarop je naar de dokter ging en hoeveel het kostte tot de dagen die je daardoor verzuimde. Het is belangrijk dat B&O Letselschade je ondersteunt bij het claimen van schadevergoeding en eventuele procedures met betrekking tot je ongeval.

Melden bij je werkgever

Vertel je baas over je verwonding en hoe deze is ontstaan ​​zodra je daartoe in staat bent. Je kunt het mondeling vertellen, maar je moet ook een brief of e-mail sturen zodat er bewijs is dat je het de werkgever hebt verteld. Wacht niet een dag of twee om te zien of de pijn vanzelf verdwijnt. Je moet het meteen aan je baas vertellen, zodat er geen twijfel mogelijk is over wanneer, waar en hoe je gewond bent geraakt. Je baas moet je een incidentrapport laten invullen en gedetailleerd uitleggen wat er is gebeurd. Maak kopieën van alles wat je opstuurt voor je eigen administratie.