Zaken Direct
Image default
Transport en logistiek

Waar moet je op letten bij het kopen van elektrische bezorgfietsen

Fabrikanten hechten veel waarde aan het vermogen van elke fiets. Dit komt omdat veel bedrijven elektrische fietsen gebruiken als bezorg fiets, dus een krachtigere en efficiëntere fiets is nodig. Je moet kiezen tussen prestatie en rijbereik. Een krachtige motor zorgt voor een hogere snelheid om het verkeer bij te houden en meer koppel om heuvels of steile wegen te beklimmen. Een krachtigere motor verbruikt ook sneller de batterij, waardoor je rijbereik kleiner wordt. Je kunt uitgebreide specificaties van het rijbereik zien bij het evalueren van mogelijke keuzes voor je fiets. Het hebben van een grote batterij helpt ook. De batterijcapaciteit van elektrische fietsen wordt uitgedrukt in wattuur. Dit is het aantal uren dat een batterij 1 watt elektriciteit kan ondersteunen voordat deze zijn vermogen verliest. De motor van het elektrische voertuig is belangrijk. Een motor van 500 watt in combinatie met een batterij van 500 watt verliest sneller vermogen dan een motor van 250 watt in combinatie met een batterij van 500 watt.

Alles over de accu’s van e-bikes

Er zijn ook verschillende soorten elektrische fietsen in winkels zoals Connectbike.net. De meeste batterijen hebben drie tot vijf uur nodig om volledig op te laden als ze leeg zijn. Batterijen met een grotere capaciteit hebben meer tijd nodig om volledig op te laden. Je kunt een extra oplader kopen of deze zelf meenemen als je met een e-bike gaat fietsen. Daarnaast zijn er snelladers voor e-bikes op de markt. Bij sommige e-bikes kunnen fietsers twee accu’s tegelijk gebruiken. Dit kan je reis verlengen. Verder heb je een back-up batterij als de andere moet worden opgeladen. Je kunt ook een reserve batterij kopen om een ​​volledig opgeladen batterij bij de hand te hebben om je oude batterij te vervangen als deze niet meer werkt.

Waar vind je de motor van de elektrische fiets?

Veel elektrische fietsen hebben om verschillende redenen middenmotoren. De trapondersteuning reageert natuurlijk en doordat het gewicht van de motor gecentreerd is, blijft de rit evenwichtig en stabiel. Motoren met achterwielnaaf aandrijving sturen de pedaalkracht naar het achterwiel. Het geeft je het gevoel naar voren te worden geduwd. Houd er rekening mee dat het repareren van een plat wiel van een fiets met een achterwiel-naafmotor moeilijker kan zijn dan het vervangen van een lekke band op een gewone fiets. Bekijk dus eerst de verschillende beschikbare opties voordat je een keuze maakt.