Zaken Direct
Image default
Transport en logistiek

Tips voor wanneer je lang in de bus moet zitten

Het kan zijn dat je ontzettend lang in een bus moet zitten en dan hebben we het ook wel over drie uur of meer. Het kan voor veel mensen dan ook wel een klus zijn om zo lang op 1 plek stil te moeten zitten. Gelukkig zijn er ontzettend veel dingen die je kan doen om je busreis wat minder saai te maken. Het verschilt natuurlijk wel per persoon wat iemand leuk vind en wat niet. In deze blog worden er een paar tips gegeven om ervoor te zorgen dat jij gemakkelijk de busreis haalt zonder dat je gek word. 

Telefoon

Een voorwerp wat je in principe altijd bij je hebt is een telefoon. Je kan gelukkig ook al veel doen op een telefoon om de tijd een beetje te doden. Wellicht heb je onbeperkt MB en kan je dus altijd op je mobiel blijven. Zo kan je dus gemakkelijk netflix of youtube kijken. Ook kun je onbeperkt spelletjes spelen op je mobiel en met anderen appen. Natuurlijk willen andere mensen niet tijdens jouw 8 uur lange busreis met je blijven appen en dus zul je op een gegeven moment iets anders moeten doen. 

Ook kan het zijn dat je geen onbeperkt MB hebt. Zorg er dan voor dat je van te voren een serie of film hebt gedownload, zodat je deze zonder MB kan bekijken. Het is soms wel mogelijk om op de WiFi van de bus te zitten en dan kan je dus kosteloos genieten van internet. Zorg er wel voor dat je een opgeladen powerbank bij je hebt, omdat je anders geen batterij meer hebt en dus ook niet meer je telefoon kan gebruiken. 

Lezen

Naast dat je je telefoon goed kan gebruiken, kan je ook gaan lezen. Wellicht studeer je en moet je binnenkort een toets of examen maken. Dan kan je heel goed een boek van school meenemen, zodat je alvast goed kan voorbereiden op de toets of examen. 

Als je liever non-fictie wilt lezen dan is dit ook een perfecte gelegenheid om dit te doen. Neem een boek mee en ga lekker lezen. Het kan zijn dat je een boek te zwaar vindt, dan is er de mogelijkheid om een e-reader mee te nemen. Als je dit niet hebt dan kan je ook een boek op je telefoon zetten. Als je van lezen houd en je bent veel onderweg dan is het een goed idee om een e-reader aan te schaffen. E-readers zijn licht en hebben een ontzettend goede batterij. Ook wanneer het donker is kan je alsnog lezen, zonder dat je het licht van de bus aan moet doen en daardoor wellicht andere mensen kan storen. 

Slapen

Iets wat veel mensen doen in de bus, is slaap inhalen. Het kan ook zijn dat je met een nachtbus meegaat en dus midden in de nacht reist. Dan is het voornamelijk prettig om te gaan slapen in de bus. Neem dan ook een kussentje mee of een nekkussen. Zo kan je extra goed genieten van je slaap. Ga er vanuit dat je je stoel niet helemaal naar achter kan doen om te gaan liggen. Neem dus een kussen mee, zodat je je hoofd goed kan laten rusten. Als je liever geen kussen mee wilt nemen, omdat het onhandig is dan kan je ook een dikke trui aantrekken of om je middel doen, zodat je eenmaal in de bus deze trui kan gebruiken als een kussen. Kies voor Duurzaam VIP vervoer als je compleet ontzorgt wilt worden.