Zaken Direct
Image default
Bedrijven en samenleving

Het grote voordeel van verzuimsoftware

Verzuim komt in elke organisatie voor. Mensen worden ziek, krijgen een ongeval of zitten iets minder plezierig in hun vel. Verzuim is natuurlijk vervelend voor de medewerker, maar ook voor de werkgever is verzuim vervelend. Een zieke werknemer kost namelijk veel geld. Het loon moet worden doorbetaald maar de werkzaamheden moeten ook worden opgevangen. Voor werkgevers is het dan ook belangrijk om een goed verzuimmanagement te voeren. Met een goed verzuimmanagement zorg je ervoor dat inzicht hebt het actuele verzuim binnen de organisatie, weet je de redenen van het verzuim en zorg je voor een goede terugkeer op de arbeidspositie. Zeker wanneer het verzuim ligt binnen de werk gerelateerde sfeer is een goed verzuimmanagement belangrijk. Goede verzuimsoftware kan je helpen om het verzuim in kaart te brengen.  

De voordelen van het gebruik van verzuimsoftware

Iedereen wordt wel een keertje ziek. Je kan griep hebben of een verkoudheid en na een paar dagen uitzieken ben je weer helemaal de oude. Je ziekmelden op het werk is dan heel begrijpelijk en is vaak kortdurend. Het kan echter ook voorkomen dat je in een burn out terechtkomt of dat je je voor een langere periode ziek moet melden. Dit is vervelend voor jou maar ook voor de werkgever. Als werkgever is het belangrijk dat je grip houdt op het actuele verzuim binnen de organisatie. Met de verzuimsoftware heb je het huidige verzuim real-time in kaart. Je ziet namelijk binnen één oogopslag hoeveel medewerkers ziek zijn, of er extra actie vereist is en wat de duur van het verzuim is. Op deze manier kan je beter sturen naar een terugkeer in de arbeidsomgeving. Bovendien sla je eenvoudig aantekeningen op van gesprekken zodat het dossier ook up-to-date blijft.

Een soepele terugkeer naar de arbeidsplek met behulp van verzuimsoftware

De verzuimsoftware geeft je dus real-time inzicht in het type verzuim en de hoeveelheid verzuim binnen een afdeling of organisatie. Dit real-time inzicht geeft je ook direct de mogelijkheid om in contact te blijven met je medewerker. Je kan gespreksverslagen opslaan, maar je kan ook helpen om een soepele terugkeer naar de arbeidsplaats mogelijk te maken. Met verzuimsoftware zorg je namelijk niet alleen voor de registratie van verzuim, maar ook bij ondersteuning en begeleiding bij de terugkeer. Verzuimsoftware zorgt er dus voor dat je in contact blijft met je medewerkers. Iets wat bij verzuim, en zeker langdurig verzuim, erg belangrijk is.

Ben jij op zoek naar manieren om verzuim binnen je organisatie in kaart te brengen? En wil jij je niet alleen richten op de registratie van verzuim maar ook op het begeleiden van medewerkers richting de terugkeer naar de arbeidspositie? Dan kan verzuimsoftware je zeker helpen. Je hebt met deze software namelijk real-time inzicht in het huidige verzuim. Dit overzicht kan worden verdeeld in de gehele organisatie, maar ook op het niveau van afdelingen. Zo weet je direct waar de knelpunten liggen en hoe lang het gemiddelde verzuim duurt. Je kan hierdoor preventief optreden tegen verzuim zodat langdurige uitval zoveel mogelijk voorkomen wordt. Niet alleen goed voor je medewerkers, maar het bespaart je ook veel geld en tijd.