Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van dataverwijdering voor je bedrijf

Privacy is belangrijk. Net zoals je in het dagelijks leven niet wilt dat derden aan je spullen komen, is het ook belangrijk om digitale gegevens goed te bewaren en er zorgvuldig mee om te gaan. Dit is helaas iets waar niet alle bedrijven in slagen. Vele bedrijven gaan onbedoeld onzorgvuldig om met de gegevens van klanten en soms ook van medewerkers waardoor deze toch in handen vallen van derden. Dataveiligheid speelt dus een hele belangrijke rol. Er is zelfs een wetgeving die consumenten en personen in het algemeen moet beschermen tegen het gebruik en het verspreiden van gegevens aan derden. Bedrijven kunnen dan ook rekenen op een flinke boete wanneer privacy geschonden wordt. Het verwijderen van gegevens en ook het up to date houden van systemen zorgen ervoor dat de kans op datalekken kleiner is.

Datalekken

Je hebt de term datalekken misschien wel eens voorbij horen komen. Bij dit vervelende voorval komen gegevens, die opgeslagen zijn op de computers van bedrijven, toch op straat te liggen. Hierdoor zijn de gegevens in handen van derden geraakt en is er sprake van een schending van privacy. De oorzaak voor datalekken heeft vaak te maken met de beveiliging van systemen die niet helemaal op orde is. Een andere belangrijke oorzaak is dat er veel gegevens op de computers opgeslagen zijn die vaak niet eens meer nodig zijn. Deze oude gegevens zijn misschien voor het bedrijf niet meer nodig, maar eenmaal in handen van kwaadwilligen en derden doen deze gegevens wel meer kwaad dan goed. Om de kans op datalekken te voorkomen is het dus ook belangrijk dat er dataverwijdering plaatsvindt.

Dataverwijdering

Dataverwijdering

Het verwijderen van data is misschien iets wat niet makkelijk en snel te doen is. Dat herken je misschien ook wel op je eigen computers waarbij er nog allerlei bestanden opgeslagen zijn waar je het bestaan niet eens meer afweet en waar je nu geen waarde meer aan hecht. Deze bestanden bevatten vaak wel persoonlijke gegevens die in handen van derden erg kwetsbaar zijn. Daarom is het van belang dat bedrijven data goed verwijderen. Zo kunnen gegevens niet uit het oog verloren worden en kunnen ze ook niet meer in de handen van derden komen. Het verwijderen van data is misschien niet makkelijk en snel gebeurd, maar er is speciale software die ervoor geschikt is om gegevens snel te verwijderen en er zijn bedrijven gespecialiseerd in het verwijderen van data. Een van dit soort bedrijven is Blancco.

Blancco Software

Blancco is een internationaal bedrijf. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in het verwijderen van gegevens op de computers. De tools van het bedrijf, ook wel bekend als Blancco Software, wordt wereldwijd ingezet om gegevens te verwijderen van computers. Grote bedrijven maken ook gebruik van hun diensten. Het bedrijf en de software van het bedrijf is zelfs geaccrediteerd door de AIVD. De software is te gebruiken op verschillende datadragers, waaronder computers en laptops, maar ook op mobiele toestellen en complete servers. Je voorkomt als bedrijf hoge kosten. Niet alleen omdat je boetes voorkomt die voortkomen uit privacy schending, maar ook omdat deze software erg goedkoop is in de aanschaf. Het is natuurlijk ook beter voor het imago van het bedrijf wanneer er geen sprake is van datalekken.

Als je ook interesse hebt in het veilig verwijderen van data, dan kun je altijd een offerte aanvragen bij Blancco.