Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Pennen bedrukken: Laat je merk de pen voeren!

Een pen bedrukken is een krachtige manier om je merk te promoten en naamsbekendheid te genereren. Met een bedrukte pen heb je een tastbaar relatiegeschenk dat dagelijks gebruikt wordt, waardoor je merk bij je doelgroep blijft hangen. Maar wist je dat pennen bedrukken meer kan zijn dan alleen je logo op een pen plaatsen? In deze blog bespreken we de vele mogelijkheden van pennen bedrukken en de voordelen die dit kan opleveren voor jouw bedrijf.

Waarom pennen bedrukken?

Pennen zijn een universeel relatiegeschenk dat door iedereen gewaardeerd wordt. Ze zijn praktisch, bruikbaar en blijven lang mee. Dit maakt ze een perfecte keuze om je merk te promoten bij een breed publiek.

Daarnaast zijn pennen relatief goedkoop om te bedrukken. Zelfs met een klein budget kun je een groot aantal pennen laten bedrukken en je merk onder de aandacht brengen.

Welke pennen kun je laten bedrukken?

Er zijn honderden verschillende pennen die je kunt laten bedrukken. Van budgetvriendelijke balpennen tot luxe vulpennen, er is altijd een pen die past bij jouw budget en doelgroep.

Enkele populaire opties zijn:

 • Balpennen: De meest populaire en goedkope optie. Balpennen zijn er in diverse kleuren en met verschillende schrijfinktkleuren.
 • Gelpennen: Gelpennen schrijven soepel en comfortabel. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschillende schrijfinktkleuren.
 • Vulpennen: Vulpennen zijn een luxe optie die perfect is als relatiegeschenk voor belangrijke klanten of relaties.
 • Promotiepennen: Promotiepennen zijn goedkope pennen die perfect zijn om te gebruiken bij beurzen of evenementen.

Hoe kun je je pennen bedrukken?

Er zijn verschillende druktechnieken die je kunt gebruiken om je pennen te bedrukken. De meest gebruikte technieken zijn:

 • Tampondruk: Tampondruk is een veelzijdige druktechniek die geschikt is voor het bedrukken van diverse materialen, waaronder pennen.
 • Zeefdruk: Zeefdruk is een techniek die scherpe en heldere drukken produceert.
 • Lasergravering: Lasergravering is een duurzame techniek die een luxe uitstraling geeft.
 • Digitale druk: Digitale druk is een moderne techniek die full-color bedrukking mogelijk maakt.

Welke bedrukking kies je?

De bedrukking die je kiest hangt af van je budget, doelgroep en gewenste uitstraling. Wil je een goedkope en eenvoudige bedrukking, dan is tampondruk een goede optie. Wil je een scherpe en heldere bedrukking, dan is zeefdruk een betere keuze. Ben je op zoek naar een luxe uitstraling, dan is lasergravering een perfecte optie. En wil je full-color bedrukking, dan is digitale druk de beste keuze.

Tips voor het bedrukken van pennen

 • Kies een pen die past bij je doelgroep. Denk na over de leeftijd, interesses en het beroep van je doelgroep bij het kiezen van een pen.
 • Gebruik een duidelijke en leesbare bedrukking. Zorg ervoor dat de tekst op de pen goed leesbaar is.
 • Kies een opvallende kleur. Een opvallende kleur zorgt ervoor dat je pen meer opvalt.
 • Plaats je logo op een prominente plaats. Plaats je logo op een plaats waar het goed zichtbaar is, zoals op de clip of op de penpunt.
 • Voeg een call to action toe. Voeg een call to action toe, zoals een websiteadres of een telefoonnummer, om mensen aan te moedigen om meer te weten te komen over je bedrijf.

Conclusie

Pennen bedrukken is een effectieve manier om je merk te promoten en naamsbekendheid te genereren. Met een beetje creativiteit kun je van je bedrukte pennen een echte eyecatcher maken die je doelgroep zal verrassen.