Zaken Direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe zorg je, als ZZP'er in de zorg, beter voor jezelf?

Je staat als ZZP’er in de zorg altijd weer voor anderen klaar. Je bent onvermoeibaar als het gaat om het geven van zorg. Maar wie zorgt er eigenlijk voor jou? Hoe zorg jij ervoor dat je gezond blijft en je werk leuk blijft vinden? Dat valt soms nog lang niet mee. De zorg is nu eenmaal een zeer zware tak van sport. Je staat altijd “aan” en zelfs in je vrije uren denk je nog aan de mensen die jij voorziet van zorg. Je denkt aan hoe je iets beter kunt aanpakken of hoe je iets beter had kunnen aanpakken. Je bedenkt manieren om je cliënten van nog betere zorg te kunnen voorzien.

Dat is wel heel veel om éven in je eentje aan te pakken. Je aansluiten bij NurseStation kan dan een oplossing zijn.

Wat is NurseStation?

Nursestation is het platform voor zorgverleners. Niet alleen voor ZZP’ers in de zorg, maar ook voor zorgverleners loondienst. Je vindt hier mensen met eenzelfde drive als die jij hebt. Je kunt met elkaar overleggen of tips lezen, je kunt ook tips delen. En die tips gaan niet alleen over je patiënten en cliënten. Nee, ook over hoe jij, als ZZP’er in de zorg of zorgverlener in loondienst, beter voor jezelf kunt zorgen.

Je krijgt tips over hoe je beter kunt ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie, yoga of sporten, maar ook lees je ervaringsverhalen van andere zorgverleners. Deze ervaringsverhalen kunnen een bron van herkenning zijn. Zeker wanneer je een keer een slechte ervaring hebt, of als je dag niet liep zoals je graag had gewild, kunnen deze verhalen je er weer bovenop helpen. Een ander heeft immers ook wel eens een heel zware dag.

Lees ook de positieve dingen op de site

Heb je een off-day? Dan kun je twee dingen doen: je kunt daarin blijven hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om juist het positieve op te zoeken. Lees hartverwarmende ervaringsverhalen en verander zo je mindset van negatief naar positief.

Hoor je van een collega zorgverlener dat het niet zo lekker loopt? Dan kun je op de site ook heel leuke cadeautjes, speciaal geschikt voor zorgmedewerkers kopen. Wat denk je van een mok met de tekst: “De zorg, je zal er maar werken”?

Is iemand in jouw omgeving net klaar met de opleiding tot verpleegkundige? Dan koop je hier een goede verbandschaar. Die komt altijd weer van pas.