Zaken Direct
Image default
Telecommunicatie

iPhone 13 serie vergelijken: alle modellen op een rij

Elk jaar brengt Apple een nieuwe versie van zijn vlaggenschip-smartphone uit – en meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd kunnen zich geen leven meer voorstellen zonder een iPhone. Maar moet je nou echt voor het allernieuwste model kiezen?

Investeer in bescherming

Zelfs het basismodel van de nieuwe iPhone 14 is niet bepaald goedkoop. Waarom kies je bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon niet voor het vorige model, dus een model uit de iPhone 13-serie? Investeer je daarnaast in de juiste bescherming, bijvoorbeeld in een telefoonhoesje iPhone 13, dan heb je zeker net zo lang plezier van je nieuwe smartphone als van de opvolger.

De iPhone 13 serie in vogelvlucht

De Apple iPhone 13 serie omvat vier modellen: de iPhone 13, de iPhone 13 Pro, de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 13 mini. Alle vier de modellen zijn uitgerust met de A15 Bionic Chip, die zorgt voor hoge prestaties, en die natuurlijk draadloos opladen ondersteunt. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen?

iPhone 13

Het instapmodel, de iPhone 13, is uitgerust met een 6,1-inch Super Retina XDR-display en een dubbel camerasysteem met een ultragroothoek en een telelens (2x optische zoom). Het heeft ook een batterijduur van maximaal 19 uur met ondersteuning voor het afspelen van video’s.

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 Pro is ook uitgerust met het 6,1-inch Super Retina XDR-display en drie camera’s aan de achterzijde voor ultragroothoek, groothoek en telefoto (6x optische zoom). Het apparaat biedt een batterijduur van maximaal 22 uur in de videoweergavemodus.

iPhone 13 Pro Max

Het grootste model in de serie is de iPhone 13 Pro Max, die wordt geleverd met een 6,7-inch Super Retina XDR-display en drie camera’s aan de achterzijde (ultragroothoek, groothoek en telefoto) (6x optische zoom). Dit apparaat heeft een batterijduur van maximaal 28 uur in de videoweergavemodus.

iPhone 13 mini

Het kleinste model in de serie, de iPhone 13 mini, heeft een 5,4-inch Super Retina XDR-display en twee camera’s aan de achterzijde (groothoek en ultragroothoek, 2x optische zoom).

Welk model is het beste?

Wanneer je besloten hebt om voor een iPhone 13-serie toestel te gaan, is het belangrijkste om te overwegen wat voor type gebruiker je bent. We hebben het dan specifiek over zaken als gewenste batterijduur, hoeveel waarde er gehecht wordt aan de camerakwaliteit, de grootte van het toestel en natuurlijk het beschikbare budget. Wie op zoek is naar een compact maar compleet toestel, moet bijvoorbeeld kiezen voor de iPhone 13 of de mini uitvoering, omdat deze smartphones kleiner zijn dan hun grotere tegenhangers en toch geweldige functies bieden, zoals ondersteuning voor draadloos opladen en krachtige processors. Daarnaast zijn deze twee uitvoeringen goedkoper dan de andere twee modellen. Als je batterijduur of camerakwaliteit belangrijker vindt, kies dan voor een van de andere twee modellen. Samenvattend kunnen we echter stellen dat alle vier de modellen nog zeer actueel zijn en op geen enkele manier onderdoen voor de duurdere iPhone 14-modellen.