Zaken Direct
Image default
Detailhandel

Zeilringen gebruiken

Zeilringen zijn kleine, maar erg handige ringetjes die in verschillende situaties gebruikt worden. De ringen worden met name ingezet om stukken zeil goed vast te kunnen maken. Wanneer je iets bijvoorbeeld met dekzeil wilt bedekken, dan kan het nog best een hele opgave zijn om ervoor te zorgen dat het dekzeil goed blijft zitten zoals je wilt. Zeilringen dragen hier enorm aan bij. Hieronder lees je meer over zeilringen en de voordelen ervan.

 

Wat zijn zeilringen?

In principe zijn deze ringetjes niets meer dan kleine metalen ringen die in zeilen geplaatst kunnen worden. Vaak is het zo dat als een zeil iets bedekt, de ringetjes zich in de hoeken van het zeil bevinden. Aan de ringen worden dan touwen vastgemaakt. Hierdoor blijft het zeil waar het moet zijn en zal het niet wegwaaien.

 

Wat zijn de voordelen ervan?

De vraag die mensen vaak stellen is wat dan eigenlijk de voordelen van de ringen zijn. Natuurlijk moeten er gaten in het zeil zitten om er een touw aan vast te kunnen maken, maar wat is dan de extra bijdrage van de ringen? De ringen zorgen ervoor dat het touw niet door het zeil heen scheurt. Wanneer je namelijk zelf gaten in dekzeil maakt en hier touwen aan vastmaakt, dan is de kans groot dat het touw het zeil zal scheuren. Met name als de knoop die je erin legt strak en stevig is. Indien dat niet het geval is is de kans weer klein dat het dekzeil stevig zal blijven zitten.

Soorten en maten

Het fijne aan zeilringen is dat je ze in diverse soorten en maten kunt kopen. Wat betreft de kleur zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar in zilver en goud. De maten zijn echter ook enorm variëren. Zo zijn de ringetjes er in 8 millimeter, maar ook in 9,5 millimeter. Ook 13,3 millimeter is een mogelijkheid. Zo is er nog veel meer keuze. Afhankelijk van je eigen situatie kun je dus kijken wat de handigste soort of maat is.