Zaken Direct
Image default
Bedrijvengidsen

Een uitdagende baan in de logistiek vinden

Als jij op zoek bent naar een baan die niet alleen veelzijdig is, maar waar je ook flink door uitgedaagd wordt, dan is werken in de logistiek een goede optie. Dit is een vakgebied met een groot aantal verschillende specialisaties. Je kan hier onder andere aan de slag als orderpicker, accountmanager. vrachtwagenchauffeur, consultant, procescontroller… Je vindt in de logistiek een grote veelzijdigheid aan functies, waardoor het ook interessant is om hier te werken voor mensen die geen achtergrond hebben in deze branche. Er is hier ook altijd werk te vinden. Of je nu de handen uit de mouwen wil steken in het magazijn, op kantoor de supply chain goed wil laten verlopen of invulling wil geven aan een vacature voor werkvoorbereider, binnen de logistiek is altijd een baan voor je te vinden. We geven je vijf redenen waarom het ook voor jou een goed idee is om in de logistiek aan de slag te gaan.

In de logistiek kan je altijd werk vinden

De logistiek is bij uitstek een branche met baangarantie. Het is namelijk een zeer groot vakgebied, waar simpelweg niet genoeg mensen voor te vinden zijn. Er zijn altijd bedrijven op zoek naar bijvoorbeeld orderpickers of transportplanners. Maar de ruimte op de arbeidsmarkt is ook te danken aan de constante ontwikkelingen binnen deze branche. Zo worden er steeds mensen gezocht die helpen met het vinden van nieuwe oplossingen in de automatisering. Ook zijn er mensen nodig die een bedrijf in de logistiek helpen hun supply chain nog meer te perfectioneren. Zo zijn er nog heel wat andere onderdelen van de logistiek te vinden waar constant wordt vernieuwd en verbeterd. Door al deze nieuwe functies mag je constant rekenen op baangarantie binnen de logistiek. Heb jij een flexibele instelling? Dan kan je hier volop gebruik van maken.

Logistiek heeft een rooskleurige toekomst

Er zijn constant ontwikkelingen binnen de logistiek. Doordat deze branche zichzelf steeds verder blijft doorontwikkelen, zijn er ook steeds mensen nodig die hierbij helpen. Ambitieuze, kundige mensen zullen altijd een baan weten te vinden binnen deze branche. Mensen willen steeds meer zaken online bestellen en er zijn professionals nodig die helpen het logistieke proces zoveel mogelijk te perfectioneren.

Professionals in de logistiek hebben veel verantwoordelijkheid

Waar je jezelf in een groot aantal andere sectoren eerst uitgebreid moet bewijzen voordat je bepaalde verantwoordelijkheden krijgt, daar is dat in de logistiek een totaal ander verhaal. Dit is onder andere te wijten aan het feit dat er in de logistiek meer banen zijn, dan professionals om deze in te vullen. Zodoende moet je als starter in deze branche al meteen laten zien wat je in je mars hebt. Zo mag je bijvoorbeeld al meedenken over het proces van de supply chain of aanpassingen maken aan bepaalde andere processen. 

Je hebt de mogelijkheid om door te groeien

Hierop inhakend zijn er ook volop doorgroeimogelijkheden. Doordat je snel kan laten zien wat voor talenten je hebt, worden deze ook snel ontdekt door je leidinggevenden. En ook hier is het zo dat er vaak niet genoeg mensen zijn om een bepaalde functie in te vullen. Als jij dan hebt laten zien dat je talentvol bent, dan is de kans groot dat je dit ook mag laten zien in een hogere functie.

Er worden goede salarissen geboden

Bedrijven in de logistiek willen er graag voor zorgen dat talentvolle mensen niet al te snel weer naar een andere baan op zoek gaan. Dit moeten ze wel, aangezien het verloop in de logistiek hoog is. Het voordeel voor jou als werknemer is dat hierdoor altijd goede lonen worden geboden.

Werken in de logistiek via BaanBereik

Er is genoeg werk te vinden in de logistiek, maar hoe vind jij de baan die echt perfect bij jou past? De intercedenten van BaanBereik helpen jou hier graag bij. Ze kennen de branche van binnen en van buiten en kijken samen met jou welke functie je op het lijf geschreven is. Door een persoonlijke benadering leren ze jou zo goed mogelijk kennen, om een perfecte match voor je te vinden. Ze houden voor je in de gaten welke functies er allemaal te vinden zijn en doen er zodoende alles aan om jou aan je droombaan in de logistiek te helpen! Heb jij vacatures in West-Friesland zien staan die jou aanspreken? Neem dan vandaag nog contact op met BaanBereik.