Zaken Direct
Image default
Bedrijvengidsen

Deuren in bedrijfsoperaties: Toegangsdeuren, Veiligheid en Hygiëne

Toegangsdeuren spelen een fundamentele rol bij (industriële) bedrijven. Ze zijn niet alleen de toegangspoort tot de bedrijfsactiviteiten maar dienen ook als een belangrijke barrière voor veiligheid, hygiëne en efficiëntie. In dit blog duiken we in de verschillende aspecten van industriële deuren, met een focus op hun toepassingen in toegang en opslag voor bedrijven.

Verschillende typen toegangsdeuren en hun toepassingen

Industriële deuren zijn er in verschillende soorten en maten, elk met hun specifieke toepassingen. Enkele van de meest voorkomende types zijn:

 1. Roldeuren en Sectionaaldeuren: Veel gebruikt voor laad- en losplaatsen. Ze bieden gemakkelijke toegang voor voertuigen en groot materieel.
 2. Snelroldeuren: Ideaal voor plaatsen waar snel toegang nodig is. Deze deuren openen en sluiten snel, wat bijdraagt aan efficiënt energiebeheer door temperatuurverlies te minimaliseren.
 3. Brandwerende Deuren: Deze zijn essentieel in sectoren waar brandveiligheid van het hoogste belang is. Ze zijn ontworpen om de verspreiding van vuur te voorkomen en bieden essentiële tijd voor evacuatie.
 4. Inbraakwerende Deuren: Deze deuren zijn versterkt om extra bescherming te bieden tegen inbraakpogingen.

Strategieën om ongewenste toegang te voorkomen

Ongewenste toegang kan leiden tot diefstal, vandalisme, of zelfs bedrijfsspionage. Bedrijven kunnen dit voorkomen door:

 1. Geavanceerde Slotmechanismen: Het gebruik van biometrische sloten, kaartlezers of codesloten helpt bij het beveiligen van toegangspunten.
 2. Toegangscontrolesystemen: Systemen die bijhouden wie er binnenkomt en vertrekt, zorgen voor een extra laag veiligheid en overzicht.
 3. Surveillance: Het inzetten van camera’s en alarmen schrikt niet alleen af maar zorgt ook voor bewijsmateriaal in geval van een incident.

De relatie tussen RVS deuren en Hygiëne

Roestvrijstalen (RVS) deuren zijn een populaire keuze in industrieën waar hygiëne van cruciaal belang is, zoals de voedselverwerkende industrie en de farmaceutische sector. De eigenschappen van RVS deuren die bijdragen aan hygiëne omvatten:

 1. Weerstand tegen Corrosie: RVS is bestand tegen corrosie en roest, waardoor het oppervlak schoon en vrij van schadelijke micro-organismen blijft.
 2. Makkelijk te Reinigen: Het gladde oppervlak van RVS deuren maakt ze gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren.
 3. Duurzaamheid: RVS deuren zijn bestand tegen zware reinigingsmiddelen en hoge druk, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes die regelmatig grondig gereinigd moeten worden.

De toenemende vraag naar speciale luchtdichte deuren

Er is een groeiende vraag van bedrijven naar speciale luchtdichte deuren, vooral in sectoren zoals de farmaceutische industrie, biotechnologie, en laboratoria. De redenen voor deze toename zijn:

 1. Controle over Omgevingsfactoren: Luchtdichte deuren helpen bij het handhaven van een constante temperatuur en vochtigheid, cruciaal voor de opslag van gevoelige producten.
 2. Voorkomen van Contaminatie: Deze deuren zijn essentieel om kruiscontaminatie tussen verschillende afdelingen te voorkomen, wat van vitaal belang is voor de productveiligheid.
 3. Energie-efficiëntie: Luchtdichte deuren minimaliseren het verlies van gekoelde of verwarmde lucht, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van het gebouw.

Industriële deuren zijn dus meer dan alleen een toegangspunt; ze zijn een integraal onderdeel van de operationele efficiëntie, veiligheid en hygiëne van een bedrijf. De juiste keuze en strategische implementatie van deze deuren kunnen aanzienlijke voordelen opleveren en zijn daarmee essentieel voor het succes van een organisatie in diverse industrieën.

ARM DOORS: Uw partner voor industriële deuren in de Benelux

In de zoektocht naar de perfecte industriële deuren, is het vinden van een leverancier die maatwerk kan leveren en tegelijkertijd de specifieke behoeften van een bedrijf begrijpt, van onschatbare waarde. ARM DOORS, actief in de Benelux, is zo’n partner die bedrijven ondersteunt door gespecialiseerde oplossingen te bieden voor industriële deuren.

Op maat gemaakte oplossingen voor elk bedrijf

ARM DOORS onderscheidt zich door een breed scala aan op maat gemaakte industriële deuren aan te bieden:

 1. Pendeldeuren: Ideaal voor drukke doorgangen waar handenvrije toegang gewenst is, zoals in de voedselverwerkende industrie of in ziekenhuizen.
 2. Automatische Snelloopdeuren: Perfect voor locaties waar snelle toegang essentieel is, terwijl energie-efficiëntie en temperatuurcontrole behouden blijven.
 3. Koelcel- en Vriesceldeuren: Ontworpen om optimale isolatie te bieden, cruciaal voor het behouden van de juiste temperatuur in koel- en vriesruimten.

Deze deuren zijn niet alleen functioneel maar ook aanpasbaar aan de specifieke vereisten van diverse sectoren zoals de foodsector, transport, cleanrooms, en farmacie. De expertise van ARM DOORS in deze industrieën zorgt ervoor dat elk product niet alleen voldoet aan de praktische eisen maar ook bijdraagt aan de efficiëntie en veiligheid van de bedrijfsoperaties.

Ook leverancier van aanrijdbeveiliging

Het gaat bij ARM DOORS niet alleen om de deur zelf. De dienstverlening omvat ook de installatie van aanrijdbeveiliging in magazijnen. Dit is een cruciale toevoeging voor elke bedrijfsomgeving waarin voertuigen zoals vorkheftrucks gebruikt worden. Aanrijdbeveiliging beschermt de deuren en de structuur van het gebouw tegen mogelijke schade, waardoor de veiligheid wordt verhoogd en de onderhoudskosten worden verlaagd.

Met de op maat gemaakte oplossingen van ARM DOORS krijgen bedrijven niet alleen toegang tot een breed scala aan industriële deuren, maar ook tot een partner die meedenkt over hoe deze deuren het beste kunnen bijdragen aan de operationele doelen. Of het nu gaat om het verbeteren van hygiëne in een voedselverwerkend bedrijf, het verhogen van de efficiëntie in transport en logistiek, of het waarborgen van de zuiverheid in cleanrooms en farmaceutische productie, ARM DOORS levert de deuroplossingen die bedrijven nodig hebben om succesvol te zijn.

https://armdoors.nl/