Zaken Direct
Image default
Bedrijven en samenleving

Dit komt er kijken bij het kopen van een huis!

Na lang in een huurhuis gewoond te hebben, ben je kortgeleden tot het besluit gekomen om op korte termijn een huis te gaan kopen. Aangezien je jarenlang hebt gehuurd en nog nooit een woning hebt gekocht, heb je geen idee wat er precies bij komt kijken. Gelukkig valt hier tegenwoordig onwijs veel informatie over te vinden en kun je zelf zorgen voor een goede voorbereiding. Mocht je graag meer willen weten over het kopen van een woning, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoeveel geld stel je beschikbaar voor de koop van een woning?

Als je een woning wilt kopen, is het onder andere van belang dat je nadenkt over je budget. Hoeveel geld wil je zelf in leggen en hoeveel geld kan en wil je lenen? Om erachter te komen welk bedrag je maximaal zou kunnen lenen, zou je eventueel contact op kunnen nemen met een bank. Een bank rekent vervolgens precies uit wat ze je maximaal willen lenen. Bij het zoeken naar een huis is het niet verstandig om te zoeken naar een woning waarvoor je maximaal dient bij te lenen. In sommige gevallen is het interessanter om een wat goedkopere woning aan te schaffen en later een aanbouw in Leiden te laten realiseren. 

Wat zijn de toekomstplannen voor de omgeving?

Voordat je naar een bezichtiging gaat, is het verstandig om te kijken of er nog bijzondere plannen voor in de toekomst zijn. Wellicht dat er over enkele jaren een groot bedrijf zich bij jou in de buurt gaat vestigen en je daar erg veel hinder aan zou kunnen ondervinden. In dat geval is het verstandiger om de woning over te slaan en door te zoeken naar een woning waarbij er geen nadelige toekomstige plannen zijn. 

Wat dient er aanwezig te zijn in en rondom het huis?

Maak voor jezelf een lijstje met punten die je belangrijk vindt bij je toekomstige woning. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een ruimte wilt hebben waar je zowel zomers als ‘s winters kunt zitten. In dat geval is het aan te raden om een woning te zoeken met een luxe serre. Daarnaast zou je ook kunnen kijken voor een woning waar je zelf een serre kunt laten bouwen.

https://www.deaanbouwexpert.nl/aanbouw-leiden/