Zaken Direct
Image default
Bedrijven en samenleving

5 tips voor het inpakken van toiletartikelen

5 tips voor het inpakken van toiletartikelen

Als je ooit de gruwel hebt ervaren van het openen van een koffer om te ontdekken dat je shampoo over je hele kleding (of erger nog, je laptop) is gelekt, dan weet je hoe belangrijk het is om je toiletartikelen zorgvuldig in te pakken. Een toilettas kopen is hiervoor zeker een aanrader, dit is echt hartstikke handig. Ongeacht of je een hele reis in je handbagage probeert in te pakken of dat je gaat roadtrippen met alleen je favoriete rugzak en sleutelhouder, de volgende strategieën helpen ervoor te zorgen dat gedoe met toiletartikelen je reis niet verpest.

Vervang vloeistoffen door vaste stoffen

Het zoeken naar solide alternatieven voor je vloeibare producten minimaliseert het risico op lekken en morsen en kan zelfs het gewicht van je koffer of Kapten and Son rugzak verminderen. Zoek naar items zoals droge shampoo, zeep, vellen make-upremover, vellen wasmiddel en tandpastatabletten, en neem net zoveel mee als je nodig hebt voor je reis. Stop dus niet al te veel in je bagage, dit zal alleen maar meer gaan wegen. 

Omarm minimalisme

Vertrouw niet elke keer dat je reist op dezelfde toilettas. Pak in plaats daarvan voor elke specifieke reis in door te beslissen welke toiletartikelen absoluut essentieel zijn en laat de rest vervolgens thuis. Leg elk item dat je van plan bent mee te nemen neer en bekijk ze een voor een, waarbij je nagaat of je elk item echt nodig hebt of dat je het inpakt ‘voor het geval dat’. Als het geen vast onderdeel van je dagelijkse routine is, moet je het thuis laten. 

Voorkom lekken en morsen

Zelfs nadat je zoveel mogelijk solid body-producten hebt gekocht, heb je waarschijnlijk nog een paar vloeibare items over. Om het risico op morsen te minimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je je reisflessen niet helemaal tot de rand vult. Vul ze in plaats daarvan gedeeltelijk, druk alle lucht eruit en bedek de monden van de flessen met plasticfolie voordat je ze afsluit. Als je stevige make-up gebruikt, doe dan een watje of wattenschijfje in de container voordat je hem weer afsluit. 

Verpak in kleinere containers

In plaats van grote flessen shampoo, vochtinbrengende crème, enzovoort in te pakken, moet je kleine, herbruikbare flessen kopen (of containers van reisformaat opnieuw vullen) waarmee je ruimte en gewicht kunt besparen en kunt voldoen aan de veiligheidsbeperkingen van de luchthaven. Voel je vrij om creatief te worden. Lege Tic-Tac-containers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om dingen in te bewaren en oude contactlensdoosjes kunnen worden gebruikt voor het verpakken van vloeibare foundation.

Houd je aan beveiligingsbeperken

Toiletartikelen zijn enkele van de meest voorkomende smokkelwaar die door de douane in beslag wordt genomen, dus je kunt je steentje bijdragen om de wachttijden bij de beveiligingslijnen te verkorten door toiletartikelen op de juiste manier in te pakken. Houd je aan de regels voor handbagage: alle gels, crèmes of vloeistoffen die je door de beveiliging wilt meenemen, moeten niet al te veel wegen en worden bewaard in een doorzichtige plastic zak ter grootte van een liter.