Zaken Direct
Image default
Auto-industrie

Hoe lang gaat een bedrijfsauto mee?

Hoe lang een bedrijfsauto meegaat is voor iedereen anders. Sommigen schrijven een auto sneller af dan anderen. Zo schrijven mensen hun bedrijfsauto al af wanneer deze de eerste mankementjes krijgt. Denk hierbij aan gekke geluiden of andere ongemakken. Andere mensen ruilen hun bedrijfsauto pas in wanneer deze helemaal op is. Het is daarom lastig om een juist moment te kiezen wanneer een bedrijfsauto helemaal op is, omdat iedereen hier dus een eigen definitie aan geeft. Vanuit verschillende onderzoeken komt naar boven dat de gemiddelde leeftijd dat een auto naar de sloop gaat 19,2 jaar is. Dit is een getal dat jaarlijks blijft stijgen, wat betekent dat de kwaliteit van de gemaakte auto’s omhoog gaat. Dus op de vraag hoe lang een bedrijfsauto normaal gesproken meegaat, is 19,2 jaar een geschikt antwoord.

Het verkopen van uw bedrijfsbus

Wanneer u van uw bedrijfsbus af wilt, kunt u ervoor kiezen om deze te verkopen aan een opkopende partij. Het is hierbij voor u belangrijk dat u een eerlijke prijs voor uw bus krijgt. Het grootste voordeel voor uw wanneer u uw bus verkoopt aan een opkopende partij, is dat deze wordt opgehaald door de desbetreffende partij. Hierdoor hoeft u zelf niet uit te zoeken hoe de bedrijfswagen op de afgesproken plek krijgt. Vooral wanneer deze kapot is, schade heeft of een verlopen APK heeft. Hierdoor hoeft u alleen maar uw bus aan te bieden bij een opkoper en heeft u verder zelf geen gedoe meer mee. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw bedrijfsbus in te leveren bij uw garage, maar de kans is dan aanwezig dat u er te weinig geld voor krijgt. Om er zeker van te zijn dat u een eerlijk bedrag voor uw bedrijfsbus krijgt, kunt u de verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Wanneer u het bod ontvangen heeft, heeft u in de meeste gevallen tot vijf dagen de tijd om na te denken over het bod. Wanneer u het bod accepteert, wordt het proces in werking gezet en wordt uw auto zo snel mogelijk opgehaald.

Aan welk bedrijf moet ik mijn bedrijfsauto verkopen?

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om uw bedrijfsauto te verkopen, is het belangrijk dat u een bedrijf kiest dat bij uw wensen past. Wanneer u uw bedrijfsauto wilt inruilen, kunt u bij verschillende bedrijven uw auto aanmelden. Vanuit deze bedrijven krijgt u van ieder bedrijf een apart bod met hoe veel geld zij voor uw auto overhebben. Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat het bedrijf uw bedrijfswagen ook komt ophalen. De meeste bus opkopers halen uw auto op uw eigen locatie op. Dit is vooral interessant wanneer uw bedrijfsauto kapot is, schade heeft op geen geldige APK meer heeft. U hoeft dan niet eerst alternatief vervoer te vinden die u helpt bij het vervoeren van uw bedrijfsbus. Bekijk daarnaast eerst altijd recensies van andere klanten, zodat u op deze manier weet wat u per bedrijf kunt verwachten.

https://www.koopmijnbus.nl/