Zaken Direct
Image default
Auto-industrie

Alles over de Chevrolet Blazer

De Chevrolet Blazer is al tientallen jaren een prachtige, populaire Amerikaanse wagen. Al sinds de jaren 60 is de auto vanwege het robuuste en toch stijlvolle ontwerp een favoriet onder de autoliefhebbers. Er is heel erg veel te vertellen over de Chevrolet Blazer, onderdelen genoeg dus voor een blog. 

De geschiedenis van de Chevrolet Blazer

De eerste Chevrolet Blazer werd in 1969 geïntroduceerd. Het was destijds één van de eerste SUV’s. In de loop der jaren is de Blazer uitgegroeid tot een auto-icoon. In de jaren 70 en 80 was de Blazer verkrijgbaar in verschillende varianten. Zowel als tweedeurs of vierdeurs auto en met een V6 of V8 motor. De auto werd ook geleverd met een vierwielaandrijving, wat ervoor zorgde dat je off-road kon rijden. 

Halverwege de jaren 90 kreeg de Chevrolet Blazer een compleet nieuwe look. Dit model was gebaseerd op het S10-pick-up truck-platform van Chevrolet. Het model bleef zo’n tien jaar op de markt.

In 2005 gebeurde het ondenkbare: de productie van de Chevrolet Blazer werd stopgezet! De Chevrolet Trailblazer was de opvolger. De Blazer bleef ondanks alles populair en geliefd over de hele wereld. En gelukkig kwam de Blazer terug. In 2019 om precies te zijn. Dit model was gericht op een stedelijk publiek, kent een meer gestroomlijnd ontwerp dan de eerdere modellen en wordt geleverd met de technologische snufjes van de 21e eeuw. 

De kenmerken van de Blazer

De Chevrolet Blazer staat bekend om de fantastische motor prestaties en een robuust uiterlijk. De eerdere modellen kenden een trekkracht van indrukwekkende proporties en een krachtige motor met veel vermogen. De Blazer was dus een uitstekende keuze wanneer je een off-road trip wilde maken. Dit kwam ook door de vierwielaandrijving. Die zorgde namelijk voor stabiliteit op ruwe ondergronden.

 

De nieuwe modellen bleven uiteraard qua techniek verbeteren. Onder andere wat betreft stuurinrichting is de kwaliteit er behoorlijk op vooruit gegaan. De nieuwere modellen hebben een soepele rijervaring op ruwe ondergronden, de snelweg én in de stad. Uiteraard kent de Chevrolet Blazer van vandaag de dag ook technische snufjes zoals een achteruitrijcamera, parkeerhulp, een touchscreen-infotainmentsysteem en Bluetooth verbinding.

 

Ook wat betreft het interieur is de Blazer een geweldige auto. De stoelen zijn comfortabel en gemaakt van de beste en duurzame materialen. Ze bieden verder veel ondersteuning. Ook heb je de mogelijkheid om spullen op te bergen voor lange tochten. De auto heeft namelijk veel opbergvakken en bekerhouders.

 

Met andere woorden, de Chevrolet Blazer is voor iedere autoliefhebber de perfecte keuze.