Zaken Direct
Image default
Bouw en onderhoud

Glasopties en functionaliteit van glas op maat

Glas bestellen op maat biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel functionele als esthetische toepassingen in residentiële en commerciële omgevingen. Of het nu gaat om het vervangen van ramen, het creëren van elegante glazen deuren, of het toevoegen van unieke decoratieve elementen, op maat gemaakt glas biedt flexibiliteit en maatwerk om aan de specifieke behoeften en voorkeuren van klanten te voldoen.

Diverse glasopties

Klanten die op zoek zijn naar glas op maat hebben vaak de keuze uit verschillende soorten glas, afhankelijk van hun specifieke behoeften en voorkeuren. Een van de meest voorkomende opties is floatglas, dat wordt geproduceerd door gesmolten glas op een bed van gesmolten tin te gieten, resulterend in een glad en plat oppervlak. Dit type glas is betaalbaar en veelzijdig, maar biedt mogelijk niet de gewenste eigenschappen op het gebied van veiligheid of isolatie. Gehard glas is een andere populaire keuze vanwege zijn verhoogde sterkte en veiligheid. Het wordt behandeld met warmte om interne spanningen te creëren, waardoor het bij breuk in kleine, onscherpe stukjes uiteenvalt, wat het risico op letsel vermindert.

Functionele eigenschappen

Naast de verschillende soorten glas kunnen klanten ook kiezen uit een scala aan functionele eigenschappen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Zo kunnen coatings worden toegevoegd aan het glas voor thermische isolatie, waardoor warmteverlies door ramen wordt verminderd en energie-efficiëntie wordt verbeterd. Zonnewarmte vermindering coatings helpen de warmteoverdracht door het glas te verminderen, wat resulteert in een koeler en comfortabeler binnenklimaat, vooral tijdens warme zomerdagen. Daarnaast zijn er coatings beschikbaar voor veiligheid en beveiliging, zoals inbraakwerend glas dat extra bescherming biedt tegen indringers en letsel door ongelukken minimaliseert in geval van breuk.

Lamineren van glas

Een andere belangrijke techniek voor glas op maat is het lamineren van glas. Dit proces omvat het samenvoegen van meerdere lagen glas met behulp van een tussenlaag van polyvinylbutyral (PVB) of ethyleenvinylacetaat (EVA) om een ​​sterke en duurzame structuur te creëren. Het resulterende gelaagde glas biedt verbeterde veiligheid eigenschappen, aangezien de tussenlaag fungeert als een bindmiddel dat voorkomt dat het glas uiteenvalt bij breuk. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar veiligheid een prioriteit is, zoals balustrades, dakramen en glazen deuren.