Zaken Direct
Image default
Financiële diensten

Alles over DEGIRO en de kernselectie in deze beoordeling 2022

In dit artikel gaan we het hebben over beleggen bij DEGIRO en daarnaast ook specifiek over DEGIRO kernselectie. DEGIRO is één van de grootste brokers in Nederland en is dus erg populair. Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van informatie van deze uitgebreide DEGIRO beoordeling.

DEGIRO informatie

Laten we vóór de beoordeling beginnen met wie DEGIRO is .

DEGIRO is opgericht in 2008, dus het is een behoorlijk volwassen broker. Hun hoofdkantoor staat in Nederland. Het is pas in 2013 in Nederland voor het publiek geopend. Ze begonnen in 2016 met ondersteuning voor Zwitserland. Maar ze zijn nu beschikbaar voor 18 verschillende Europese landen.

Sinds hun oprichting in 2008 zijn ze erg snel gegroeid. DEGIRO ontwikkelt al haar tools in eigen huis. En ze hebben nu meer dan 200 mensen in dienst.

DEGIRO baseert haar bedrijfsvoering op vier primaire punten:

  • Toegang tot uitwisselingen van de hele wereld
  • Lage kosten
  • Interne ontwikkeling van hun tools
  • Gereguleerde activiteiten

In de loop van de tijd hebben ze gewerkt aan het verbeteren van deze vier pijlers. Als gevolg hiervan zijn ze nu een van de meest populaire makelaars in Europa.

Inmiddels heeft DEGIRO meer dan 600.000 klanten (in 2020). In 2020 beheerden ze meer dan 24 miljoen transacties. Ze verkeren in een uitstekende financiële gezondheid.

Waar kun je in investeren?

Wanneer u een makelaar kiest, moet deze u toegang geven tot alle beleggingsinstrumenten die u nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een zeer eenvoudige passieve belegger bent, heeft u mogelijk alleen toegang tot Exchange Traded Funds (ETF’s) nodig. Maar als u een meer geavanceerde handelaar bent, wilt u misschien toegang tot futures en andere geavanceerde instrumenten.

DEGIRO geeft u toegang tot een breed scala aan beleggingsinstrumenten.

Ten eerste kunt u beleggen in aandelen van 30 beurzen: 22 Stock Exchange uit Europa, vier uit Noord-Amerika en vier uit Azië en Oceanië. Ze hebben toegang tot de belangrijkste beurzen ter wereld.

Voor obligaties is de keuze iets beperkter. U kunt handelen in obligaties van 6 Europese beurzen. Dit zijn de meest prominente Europese beurzen.

U kunt Exchange Traded Funds (ETF’s) verhandelen op 19 verschillende beurzen: 17 in Europa en 2 in Azië en Oceanië. DEGIRO zou u toegang moeten geven tot de essentiële Europese ETF’s.

Ten slotte heb je ook toegang tot geavanceerde instrumenten. U kunt futures verhandelen op 14 verschillende beurzen. En u kunt ook opties verhandelen op 12 verschillende beurzen.

Kortom, DEGIRO biedt toegang tot een uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten. Dit aanbod zou elke Europese belegger tevreden moeten stellen. 

DEGIRO-kosten

Als we het over DEGIRO hebben, moeten we het hebben over vergoedingen. Ze hebben veel klanten gekregen vanwege hun zeer lage tarieven.

Als voorbeeld neem ik de vergoedingen voor Zwitserse investeerders. DEGIRO-tarieven verschillen van land tot land. Het zijn echter niet erg significante verschillen.

In tegenstelling tot de meeste andere brokers zijn de prijzen voor ETF’s anders dan de prijzen voor aandelen. We zullen ze dus apart bekijken. Ook maakt DEGIRO onderscheid tussen de vergoeding die zij in rekening brengen en de vergoeding van de externe partij (de beurs). Dus ik zal ze afzonderlijk laten zien, maar voor beleggers is het totaal waar het om gaat.

Concurrentie analyse

DEGIRO’s diensten en kosten maken de broker tot de meest betaalbare brokers in Europa voor aandelen en ETF’s. Ondanks het gebrek aan ondersteuning voor handel in forex en contracts for difference (CFD’s), beweert het bedrijf wereldwijd meer dan 1 miljoen klanten te hebben.  

Er zijn niet veel andere internationale makelaars die de diensten en lage prijzen van DEGIRO bieden, en veel andere internationale makelaars die u toegang geven tot wereldwijde aandelenmarkten hebben hoge minimale stortingen om een ​​rekening te openen. Aandelen- en optiehandelaren en investeerders gevestigd in Europa doen er verstandig aan om DEGIRO te bezoeken.  

DEGIRO kernselectie

DEGIRO biedt lage aandelen- en ETF-commissies . DEGIRO brengt geen commissie in rekening als u handelt op Amerikaanse en Canadese beurzen. Er geldt echter nog steeds een vergoeding van € 0,50 per transactie.

Er is ook een lijst met ETF’s die één keer per maand gratis kunnen worden verhandeld (voorwaarden zijn van toepassing – meer informatie bij DEGIRO ), ofwel één koop- of één verkooptransactie. Extra transacties voor hetzelfde ETF-product binnen dezelfde maand kunnen ook gratis zijn, zolang ze van hetzelfde type transactie zijn (dwz kopen of verkopen) als de eerste, en de transactie ten minste € 1.000 is.

DEGIRO kernselectie is dus een lijst met ETF’s waarin je (onder voorwaarde) gratis kunt handelen. Dit kan een hoop kosten besparen en jouw rendement dus vergroten! Bekijk ook eens deze lijst met beste ETF’s van DEGIRO.